Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svagt intresse för AIK-Djurgården: ”Ingen derbyfeber”

Djurgården och AIK:s fans går inte i derbytankar. Årets första Stockholmsderby är bara tre veckor bort - men än så länge bara 12 600 biljetter sålda.
- Det är bara att konstatera att det inte råder någon derbyfeber, säger AIK:s evenemangsansvarige Lasse Pettersson.

Årets första Stockholmsderby mellan AIK och Djurgården spelas i år den 8 maj. Men trots en lovande säsongsinledning på båda håll så har AIK än så länge inte fått uppleva någon försäljningssuccé.
När siffrorna i dag för första gången presenteras så visar siffran 12 600 sålda biljetter av Råsundas 34 000 platser – detta med tre veckor kvar.

Men trots att AIK:s sista hemmaderby någonsin på den klassiska nationalarenan inte automatiskt sålt sig självt än så länge – så ingen oro från AIK-håll som i slutänden räknar med en publikfest.

– Det är väl ingen succé än så länge men känslan säger ändå slutsålt. Något annat skulle överraska mig mycket, säger AIK:s evenemangsansvarige Lasse Pettersson.

– Alla jag pratar med säger ändå att de vill gå på sista derbyt så jag tror det kommer att börja hända saker för oss efter Sundsvallsmatchen.

AIK:s marknadsföring har ännu legat lågt – men snart skärps PR-insatsen. På flera vis.

– Ja, vi börjar på allvar i nästa vecka och kommer att marknadsföra det här derbyt på flera olika vis och vi ska även träffa Djurgården och diskutera matchen. Vi ska jobba stenhårt på att marknadsföra den här matchen.

Publicerad 2012-04-19 kl 17:20
Annons
Annons
Annons