Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
50v

Svanberg börjar bli en startspelare för MFF: ”På väg uppåt ännu mer”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Ifjol en guldhjälte som 17-åring för Malmö FF. Nu börjar Mattias Svanberg hitta liknande form igen.
- Det var som att han gjorde en liten nystart efter uppehållet, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Succé i höstas, men i våras begränsades Mattias Svanbergs speltid till 30 minuter i Malmö FF. Sedan hände något efter uppehållet. Han hoppade in redan efter drygt tio minuter mot AFC Eskilstuna, gjorde mål, och har efter det varit fast i startelvan. Tre raka starter i allsvenskan, två inhopp i Champions League, och fint spel rakt igenom.

- Jag är väl så bra jag kan bli just nu. Man kan alltid bli bättre, men min formtopp är väl bra. Det är svårt att sätta en formtopp eftersom man alltid vill bli bättre, men för tillfället är jag i bra form och på väg uppåt ännu mer.

- Och jag är fortfarande ung, det är inte nu jag ska vara som bäst. 

 Tränaren Magnus Pehrsson pratar om två saker bakom den ökade speltiden: att det var några skador på andra spelare, men också att Svanberg hade hittat ”det” igen.

- Det var lite som att han gjorde en liten nystart efter uppehållet, precis som han började försäsongen på ett väldigt starkt sätt. Inte för att han har varit sämre under våren, men det som han var väldigt bra på och tog fram i vintras... Initiativförmågan, att han inte tänkte så mycket utan litade på sina egenskaper, och att det blev ett tillfälle där konkurrensen var lite tunnare då kanske.

- Så tycker vi han har gjort det bra och vi har velat ge honom mer tid.

- Det är fortfarande inte prestationer som är superjämna, men han skapar åt oss. Han gjorde ett väldigt fint mål mot AFC, och senast mot Jönköping skulle han ha haft straff i första halvlek. Han är involverad hela tiden i farliga lägen. Att fortsätta vara det och få en stabilitet.

Svanberg, vars enda direkta målsättning den här säsongen var att spela mer än fjolårets 224 minuter, har också känt av förbättringarna.

- Det kan jag väl hålla med om. Känner att jag har utvecklats sedan vårsäsongen. Förbättrat lite teknik, och det ger en extra boost och självförtroende. Att våga ta egna initiativ. 

 Nu har han mest hamnat på en kant i MFF, framför allt ute till vänster, men han betonar att positionen inte spelar någon roll. Det gjordes ett försök på centralt mittfält under våren, men det försöket avbröts efter några veckor.

- Vi hade snackat lite, och jag hade sagt att jag trivdes centralt också. Då ville han (Pehrsson) testa det bara för att se hur det var.

- Jag känner att jag är mer poängspelare på kanten.

Idag förväntas Svanberg åter starta som vänstermittfältare i Malmö FF, som saknar Kingsley Sarfo, Rasmus Bengtsson, och Felipe Carvalho.

Se Mattias Svanbergs mål mot AFC Eskilstuna i spelaren.

Matchen mellan Gif Sundsvall och Malmö FF börjar 18.00 och sänds via C More. 

Malmös preliminära startelva: Dahlin - Vindheim, Nielsen, Brorsson, Tinnerholm - Cibicki, Christiansen, Yotún, Svanberg - Berget, Rosenberg

Bänk: F.Andersson, Hadzikadunic, Safari, Lewicki, Rakip, Wolff Eikrem, Jeremejeff

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-29 kl 08:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER