Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensson försvarar kritiserad Haglund

Elfsborgs Magnus Haglund har fått hård kritik. Men stöd från tyngsta möjliga håll har han: Anders Svensson skyddar sin tränare och riktar samtidigt kritik mot klubbens sponsorer.

- Det är vi spelare som mest av allt ska titta oss i spegeln, säger Anders Svensson till FotbollDirekt.se.
- Jag har absolut förtroende för Magnus och jag är övertygad om att han och Peter (Wettergren) fortfarande har mycket att ge.

Men kritiken finns där. Att Elfsborg var 20 poäng i från guldet, trots den hårda satsningen, har gjort den i många år så framgångsrike Magnus Haglund ifrågasatt.
Mångmiljonköpen av Jesper Christiansen, Jon Jönsson och Andreas Klarström borde, enligt kritiker, ha gett mer.

Elfsborgsspelaren Johan Karlsson, ansvarig i Elfsborgs spelarråd, visade nyligen stort missnöje i en intervju med Expressen.
Men ännu häftigare kritik kom i från Borås Tidning och krönikören Jan Hansson som rakt av krävde Haglunds avgång.

Anders Svensson menar - innan han kommer in på lokaltidningens hårda krav - att Karlssons utspel inte handlar om att Elfsborgs spelare vänt sig mot Haglund.
- Alltså vi spelare är missnöjda med säsongen men inte med Magnus som det sett ut i vissa sammanhang, fortsätter Svensson.
- Det är ju en krönikörs jobb att tycka och han (Jan Hansson) har många synpunkter, säger landslagsveteranen.

- Men han är ute och cyklar kring mycket och får nog komma ner och kolla på fler än två träningar per säsong om han ska skriva som han gör.

Så kritiken mot Haglund är felaktig?

- Det blir alltid kritik när det går lite sämre och då heter det alltid att man ska byta. Visst vår säsong har inte varit tillräckligt bra - det har jag sagt tidigare - men det är för lätt att alltid skylla på tränaren när det inte fungerar. Först ska vi titta oss själva i spegeln.

- Men samtidigt är det klart att Magnus också har ett ansvar och säkert kan göra saker ännu bättre till nästa säsong. Vi kan alla göra saker bättre till nästa säsong och det handlar om att ta ett personligt ansvar och inte hitta någon syndabock.

Men även om Anders Svensson ser säsongen som ett misslyckande så är det inte helt oproblematiskt att förhålla sig till så hård kritiken kan bli då Elfsborg trots allt tagit en topplacering.

Att bli som Elfsborg blivit - sämst fyra för femte året i rad - matchar ju ingen annan allsvensk konkurrent.
- Jag gillar ju krav. Det ska vara krav. Men samtidigt är det lätt att bli lite besviken över när kritiken blir så hård för en fjärdeplacering. Ja, folk kanske har blivit lite bortskämda, resonerar Anders Svensson.

- Jag blir lite besviken på vissa av våra sponsorer som tycker att det är tråkigt med en fjärdeplats och som är så missnöjda att de kanske inte vill satsa längre.
- Det är tråkigt att höra när jag själv visat hur mycket jag tror på Elfsborg genom att skriva på ett långtidskontrakt, säger Svensson som har ett nytt kontrakt fram till 2013.

Publicerad 2010-11-09 kl 14:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons