Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensson klarar "dubbelarbetet"

Han kämpar för en comeback som spelare. Och är samtidigt viktig som assisterande tränare i Halmstad. Michael Svensson ser ingen motsättning i de dubbla satsningarna: "Jag klarar av det".

- Det är full fokus på bägge och det går bra att kombinera, säger Michael Svensson till FotbollDirekt.se.

I veckan kom nyheten om att Michael Svensson tränar för en spelar-comeback i Halmstad. Den tidigare Southampton-backen har börjat rehab-och styrketräna så smått. Och möjligheten att komma tillbaka finns - Svenssons sargade högerknä har fått vila i två år. Men comebacken är fortfarande långt borta och därför är det inte svårt att sköta tränarjobbet vid sidan av, säger Svensson.

- Nej, än så länge är det ju inte fotbollsträning på det sättet. Sedan får vi se hur det blir om det skulle bli aktuellt. Och att jag vill spela igen är helt och hållet en personlig grej, det har inget med vår spelartrupp att göra, att vi behöver förstärka backlinjen.
 
- Jag förstår ju att det blir rubriker av det här. Men nu är det ett avslutat kapitel medialt, jag fokuserar på att hjälpa till att träna laget, min egen träning sköter jag själv. Det är två olika saker som jag håller isär.

Och Halmstad-försvaret tycks klara sig bra utan Svenssons tjänster. På lördagen kom första segern på försäsongen, 2-0 mot Örgryte.

HBK övertygade försvarsmässigt och släppte knappt till någon målchans. Ett annat problem har varit målskyttet, nu fick HBK göra två. Michael Görlitz stod för 1-0, sedan fick tänkte målskytten Joe Sise göra mål - det tredje på försäsongen. Viktigt med mål för HBK, som bara hade gjort tre på sju matcher inför Öis-mötet.

- Vi skapade en hel del utöver det också. Sedan blir det ett annat spel än när vi mötte Helsingborg sist (0-0). Vi får mer att säga till om. 

- Det handlar om tålamod. Gör vi saker på rätt sätt så kommer vi få betalt. Det här var ett litet steg uppåt på en stege som är väldigt lång. Vi är på rätt väg men har mycket kvar att jobba med.

Publicerad 2011-03-05 kl 19:42
Annons
Annons
Annons