Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Svensson om Teteh: ”En målgörare av klass”

Teteh Bangura blir ny lagkamrat med förre Blåvitt-stjärnan Gustav Svensson i Bursaspor. Mittfältaren menar att Tetehs ankomst är ett lyft för klubben.
- Det är kul för oss, vi får en duktig spelare, säger Svensson.

Gustav Svensson lämnade IFK Göteborg för Bursaspor förra sommaren och fick då vara med om lagets Champions League-äventyr som slutade med att man kom sist i grupp C bakom Manchester United, Valencia och Rangers.

Nu får svensken en ny lagkamrat i Turkiet, då Bursaspor kommit överens med AIK om ett köp av Teteh Bangura. När vi når Svensson och informerar honom om att AIK har bekräftat övergången säger han:

- Det är kul, både för oss då vi får en duktig spelare, men även för han själv. Det är en bra klubb och det är bra fotboll här, säger Svensson till FotbollDirekt.se.

Hur mycket har du sett av honom i allsvenskan?

- Allsvenskan har jag följt, men inte honom speciellt mycket. Men han har gjort det väldigt bra och andra som jag har pratat med säger att han är väldigt duktig.

Bursaspor slutade trea i den turkiska ligan förra säsongen efter att ha blivit mästare året dessförinnan, men trots det tillhör man inte någon av ligans allra största klubbar. Svensson förklarar hur Teteh kommer att märka av det.

- Hamnar man i de riktigt stora klubbarna förväntas väldigt mycket ifrån dig. Vi är en lite mindre klubb, med mer karaktärsspelare som tar hand om varandra. För mig var det väldigt enkelt att komma in i laget, förklarar han.

Då Bursaspor enligt uppgifter till fotbollskanalen satsar över 30 miljoner kronor på Bangura står det klart att anfallaren blir viktig. Inte minst då man nyligen gjort sig av med skotten Kenny Miller som spelade för Bursaspor under våren.

- Tanken är att han går in direkt från start. Vi hade Kenny Miller, men han har lämnat och just nu är vi i behov av en målgörare av hög klass och det tror jag att han är, säger Svensson om Teteh Bangura.

Ni är lite av en högoddsare att vinna titeln i år, hur ser du på era chanser och ökar de med Teteh i laget?

- Det gör de definitivt. Vi spelar bra, men vi gör få mål. Att vinna ligan blir svårt, det är en bra liga. Många lag köper in spelare för enorma summor, som självklart har höga förväntningar på sig. Till exempel Johan Elmander, säger Svensson.

- Det är väldigt tufft, men vi har en stark sammanhållning och det är det som har fört klubben till två bra år.

Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-08-08 kl 21:09
Annons
Annons
Annons