Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sydsvenskans krönikör - ''Figueiredo platsar egentligen inte''

Allsvenskan 2009-05-04 kl 11:58

Sydsvenskans krönikör Anja Gatu dömer ut Malmö FF inför måndagens derby mot Helsingborg. En stor anledning är Figueiredo som inte imponerar på Gatu.

- Figueiredo platsar egentligen inte som det är i dagsläget, säger Sydsvenskans Anja Gatu till FotbollDirekt.se och tillägger:

- Robert Åhman Persson har varit fantastiskt bra men får inte plats för att Figueiredo ska spelas in. Den här gången är det ju inget problem för att han är avstängd men annars förtjänar Robert att få spela.

Gatu har inte bestämt sig för hur bra MFF är. Ännu.

Inför årets första stor-skånska derby mot Helsingborg räcker inte antalet plus till för seger.

MFF:s nuvarande startuppställning är långt i från en avgångsklass och Gatu låter sig inte bländas av att MFF tagit poäng i alla matcher utom en.

ANNONS

- HIF är jättefavorit i mina ögon. De har verkligen spelat så bra och på en helt annan nivå som bäst än MFF så här långt..

Och inte underlättar det att en sådan som Wilton Figueiredo ännu är långt i från formen. Anja anser som sagt att det i dagsläget finns bättre alternativ.

- Robert Åhman Persson har varit fantastiskt bra men får inte plats för att Wilton Figueiredo ska spelas in. Åhman Persson är en helt annan typ av spelare men har fått fart på laget när han fått spela eller kommit in. Figueiredo är långt i från formen och inte alls sett bra ut i spetsen på mitten.

- Åhman borde få plats men får det inte. Och namn som Harbuzi och Daniel Andersson flyttar man inte på.

Figueiredo platsar alltså inte?
- Nej, inte som det ser ut i dag men samtidigt så är det klart att han måste spelas in. Det blir ju så med tanke på vad han har kostat. Men det är synd - Åhman Persson har varit fantastiskt bra och gjort så att saknaden efter skadade Mutavdzic inte blivit så kännbar.

ANNONS

Anja Gatu sätter här upp största + respektive - inför säsongens - så här långt -viktigaste MFF-match i morgon på Olympia:

Plus-kommentaren:
- Labinot Harbuzi har varit jätte-jätte bra. Hans speluppfattning och hans spel på små ytor - han har varit strålande. Tyvärr känner man alltid oro för att han är så skadebenägen.

Minus-kommentaren:
- Förmågan att variera anfallsspelet mot framförallt sämre lag måste bli bättre. 0-0 mot Gefle är ingen katastrof då Gefle är bättre än vad många tror. Men ska MFF vara med i absoluta toppen så måste det bli seger mot den typen av motstånd.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto