Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/SYRIANSKA

Rajalakso räddade Syrianska: Vi fick en rejäl utskällning

Syrianska har letat med ljus och lykta efter en vass spets som kan avgöra.
Mot Gefle hittade de honom på bänken.
Sebastian Rajalakso sköt i slutminuterna in en minst sagt välbehövlig poäng mot Gefle (2—2).

- Det är tajt där nere. Hade vi släppt upp Gefle så hade de varit fyra poäng före oss, nu är det fortfarande bara en poäng upp — det var viktigt, konstaterar Syrianskamittfältaren.

Bra spel med usla avslut har varit Södertäljelagets signum den här säsongen. Mot Gefle såg till och med spelet risigt ut i första. Backen Rabi Elia bjöd dessutom Gefle på mål (0—1) med en katastrofal rensning rakt ut på glödhete Johan Oremos fötter och hemmaförsvaret såg inte helt alert ut när Jakob Orlov krutade in gästernas andra mål.

Till slut fick tränaren Özcan Melkemichel nog.

- Vi fick en rejäl utskällning efter första. Han tände oss lite, sedan känns det som att vi är ett helt annat lag i andra halvlek, konstaterar Sebastian Rajalakso.

Vad sade han?

- Allt möjligt, men mest att vi skulle skämmas, att det inte var professionellt att gå ut och ligga under med två mål på det sättet som vi gör. De spelar inte ut oss utan vi är riktigt dåliga.

Syrianskatränaren tog även olycklige backen Elia av planen, lät yttermittfältaren Rajalakso komma in i stället samt gjorde två taktiska byten så att han kunde möblera om i backlinjen och låta Rajalakso spela på sin vanliga plats.

- Vi hade ingen som tog tag i matchen så han sa att jag skulle gå ut och visa lite karaktär, säger Rajalakso.

Det var visserligen Louay Chanko som i 71:a minuten satte en straff och gav Syrianska kontakt i matchen.

Men det var Rajalakso som tog vara på chansen när bollen damp ner framför fötterna i 88:e minuten och sköt hem den där ack så viktiga poängen.

Och — kanske än mer viktigt — hittade den nyckel han själv behövde för att bli den målgörare som Syrianska desperat letat efter.

- När jag har gjort första målet så brukar det rulla på. Nu fick jag ut det jag ville. Ända sedan jag kom hit har jag haft ont, jag har inte fått visa vad jag kan egentligen. Nu fick jag bevisa lite vad jag kan och förhoppningsvis så får vi med laget och mig själv innan serien vänder.

Publicerad 2013-05-28 kl 22:19
Annons
Annons
Annons