TV: Haddad räddade BP:s poäng - klättrar i skytteligan

Syrianska

För sex år sedan blev Nicklas Bärkroth tidernas yngste spelare i allsvenskan, då han gjorde debut för IFK Göteborg mot Brommapojkarna.
På lördagen var det han som såg till att BP fick fart och klarade oavgjort, 1—1 (0—1), mot Syrianska.

I september 2007 var Nicklas Bärkroth 15 år vid sin allsvenska debut för IFK Göteborg. Fyllda 21 är han en rutinerad spelare i Brommapojkarna.

Han gjorde inte målet som gav en poäng på Grimsta. Men det var hans frispark som Andreas Haddad nickskarvade in 1—1 på i 73:e minuten. Och det var Bärkroth bakom snart sagt allt offensivt i andra halvlek hos BP. Hans löpningar rev stora sår i Syrianskas försvar.

- Jag gjorde en riktigt bra andra halvlek, samma sak för mig som laget, sade Bärkroth.

Men första halvlek tillhörde Syrianska.

Brommapojkarna tog sin största allsvenska seger mot Gefle senast, Syrianska hade med sig 1—4 från bortamötet med Mjällby i bagaget.

Den statistiken struntade Syrianska i.

- Svårt att svar på varför vi är så trögstartade, precis som mot Gefle. Vi är i behov av poäng, så man kanske spänner sig lite omedvetet, sade Bärkroth.

Michel nickade till

Södertäljelaget tog kommandot direkt och var bättre i allt mot ett segt BP.

Gästernas ledningsmål i 27:e minuten kom efter Louay Chankos hörna och nickades i mål av Alexander Michel, hårdför mittback som nu hade en central roll på mittfältet.

Syrianskas klasspelare Sharbel Touma presenterade sig med ett fräsande skott efter 33 minuter, men strax efteråt linkade han av planen med en lårsträckning.

Chanko och Alexander Michel höll på att kopiera ledningsmålet i början av andra halvlek, men den här gången tog Michels hörnnick i ribban.

Bärkroth lyfte BP

Sedan var det BP som dikterade händelserna. Nicklas Bärkroth lyfte hemmalagets offensiv.

Hans fräsande frispark i 57:e minuten, som med nöd och näppe tippades till hörna av Syrianskas målvakt Dwayne Miller, var BP:s första riktiga målchans. Haddads kvittering kom i 73:e minuten. BP hade ytterligare bud på mål. Men det stannade vid 1—1.

- Vi bjöd in BP i matchen, vi sjönk alldeles för lågt i andra halvlek. Precis det vi sa att vi inte skulle göra, sade Syrianskas tränare Özkan Melkemichel.

- Totalt sett en dålig match, tyckte BP-tränaren Roberth Björknesjö. Vi hade inte tålamod och slarvade i passningsspelet. Men resultatet är rättvist.

Publicerad 2013-05-18 kl 17:59