POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Talangen valde ÖSK - tack vare Boström

Jättetalangen Josef Ibrahim valde mellan Örebro och Syrianska.
Ett svårt beslut, men valet föll på ÖSK – och Sixten Boström kan ta åt sig en stor del av äran.

– Sixten är klok, han har fått ordning på Örebros spelidé, det är mycket rull efter marken och det passar mig. Jag kommer att utvecklas mycket under honom, säger Josef Ibrahim. – Jag brukade gå till Eyravallen och titta på ÖSK när jag var liten. Man tänkte att "där ska jag spela en dag". Men då var det mycket mera långbollar, nu känns Örebro som ett lirarlag med tekniska spelare.

19-årige stortalangen Josef Ibrahim hade kontraktsförslag från både Örebro och Syrianska.
I en tidigare intervju har den tidigare BK Forward-spelaren sagt, att valet mellan klubbarna var så svårt att han inte kunde sova om nätterna. Valet föll till sist på Örebro - och en sten har lättat från Ibrahims hjärta.

– Nu känns det bra, skönt att det är över nu. Och det känns rätt, jag har alltid velat spela för stans största klubb, säger Örebro-sonen Ibrahim.

Närheten till familjen var en faktor som avgjorde - men också ÖSK:s tränare Sixten Boström och att få spela tillsammans med spelare av Nordin Gerzics kaliber.

– Sixten är klok, det känns som att han har en idé med det han gör. Ett spännande projekt på gång. Och det känns stort att få spela med Nordin Gerzic, jag kommer lära mig mycket av honom.

Josef Ibrahim säger att tempot är den stora skillnaden mot division 1 där BK Forward huserar, men att det är ett överkomligt hinder.

– Det är tempot som är den stora grejen. Jag tror att flera spelare från Forward skulle klara sig bra i allsvenskan, bara de kom in i tempot. Det var tufft i början, men nu känner jag att jag har kommit in i det.

Josef Ibrahim ser sig själv helst som vänsterforward i en 4-3-3-uppställning, men inser att det kan bli tuff konkurrens.

– Mitt mål är att spela så mycket som möjligt nästa år. Jag är snabb med bollen och bra på att utmana. Självklart finns det detaljer jag kan slipa på, men det berättar jag inte om.

Ibrahim vill också passa på att lyckönska Syrianska, som absolut inte var något dåligt alternativ.

– Syrianska har något bra på gång också, de kommer bli bra i allsvenskan.

Publicerad 2011-01-01 kl 13:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå