POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Talangen vill stanna - HBK avvaktar

IFK Göteborg, Helsingborgs IF, Hammarby och Elfsborg var intresserade. Men Halmstads BK vann dragkampen. Från den 1 juli är Emil Salomonsson HBK:s spelare. Men det är långt ifrån säkert att han anländer redan i sommar.

- Det är inget beslut taget på något håll utan vi måste prata med Emil själv först. Vi har möjligheten att använda honom i höst. Vi måste värdera för och emot, säger tränaren Janne Andersson till FotbollDirekt.com.

Den talangfulle 19-åringen representerar för tillfället Ängelholms FF i superettan. Han har den här säsongen spelat fem matcher från start och gjort ett mål. Själv vill Salomonsson helst stanna hos skåningarna säsongen ut och efter det ansluta till hallänningarna.

- Det är Halmstad som bestämmer men utgångsläget är att jag ska stanna i ÄFF och det är det jag helst vill. Jag har varit med om resan upp i superettan och nu vill jag gärna vara med om resten, säger han till HD.

- Jag har som sagt inte pratat med honom, men det låter som ett klokt beslut. I grunden var tanken att han skulle spela kvar i Ängelholm. Först spelade han med dem i division 1 och nu superettan. Vi får se hur det blir, säger Halmstads tränare.

Idag möter Ängelholm Degerfors i superettan och snart väntar EM-kval för P19-landslaget och då finns Emil Salomonsson med.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-21 kl 13:00
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå