Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Talangen vill stanna - HBK avvaktar

IFK Göteborg, Helsingborgs IF, Hammarby och Elfsborg var intresserade. Men Halmstads BK vann dragkampen. Från den 1 juli är Emil Salomonsson HBK:s spelare. Men det är långt ifrån säkert att han anländer redan i sommar.

- Det är inget beslut taget på något håll utan vi måste prata med Emil själv först. Vi har möjligheten att använda honom i höst. Vi måste värdera för och emot, säger tränaren Janne Andersson till FotbollDirekt.com.

Den talangfulle 19-åringen representerar för tillfället Ängelholms FF i superettan. Han har den här säsongen spelat fem matcher från start och gjort ett mål. Själv vill Salomonsson helst stanna hos skåningarna säsongen ut och efter det ansluta till hallänningarna.

- Det är Halmstad som bestämmer men utgångsläget är att jag ska stanna i ÄFF och det är det jag helst vill. Jag har varit med om resan upp i superettan och nu vill jag gärna vara med om resten, säger han till HD.

- Jag har som sagt inte pratat med honom, men det låter som ett klokt beslut. I grunden var tanken att han skulle spela kvar i Ängelholm. Först spelade han med dem i division 1 och nu superettan. Vi får se hur det blir, säger Halmstads tränare.

Idag möter Ängelholm Degerfors i superettan och snart väntar EM-kval för P19-landslaget och då finns Emil Salomonsson med.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-21 kl 13:00
Annons
Annons
Annons