Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Talangfull isländsk försvarare till Gais

22-årige Hallgrímur Jónasson från Keflavik debuterade i det isländska A-landslaget tidigare i år. Nu ska han provspela med Gais.

- Ja, det stämmer. Det är en mittback som har varit kapten i U21-landslaget och står på gränsen till A-landslaget, berättar tränaren Magnus Pehrsson för FotbollDirekt.se.

Pehrsson har själv varit på Island och scoutat Jónasson. Gais-tränaren har hunnit med att se försvararen, som också kan användas som defensiv mittfältare, vid ett flertal tillfällen. Under nio dagar ska 22-åringen nu provspela med Gais och kommer också få chansen att visa upp sig i träningsmatcher.

- Trots sin unga ålder är han väldigt mogen i sitt spel och tar stort ansvar på planen. I Keflavik var han en tydlig ledare, säger Pehrsson.

Hallgrímur Jónassons kontrakt löper ut den 16 oktober och han blir därmed fri att byta klubb utan ekonomisk kompensation.

Jónasson har under de tre senaste säsongerna spelat för Keflavik som i år kom tvåa i Islands högsta serie. Tidigare i år gjorde Jónasson sin A-landslagsdebut. Han har även figurerat i U21- och U19 sammanhang. Backen ansluter till Gais på söndag.

Daniel Bogefors
Andri Jonsson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-08 kl 15:30
Annons
Annons
Annons