Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Talangfull isländsk försvarare till Gais

Allsvenskan

22-årige Hallgrímur Jónasson från Keflavik debuterade i det isländska A-landslaget tidigare i år. Nu ska han provspela med Gais.

- Ja, det stämmer. Det är en mittback som har varit kapten i U21-landslaget och står på gränsen till A-landslaget, berättar tränaren Magnus Pehrsson för FotbollDirekt.se.

Pehrsson har själv varit på Island och scoutat Jónasson. Gais-tränaren har hunnit med att se försvararen, som också kan användas som defensiv mittfältare, vid ett flertal tillfällen. Under nio dagar ska 22-åringen nu provspela med Gais och kommer också få chansen att visa upp sig i träningsmatcher.

- Trots sin unga ålder är han väldigt mogen i sitt spel och tar stort ansvar på planen. I Keflavik var han en tydlig ledare, säger Pehrsson.

ANNONS

Hallgrímur Jónassons kontrakt löper ut den 16 oktober och han blir därmed fri att byta klubb utan ekonomisk kompensation.

Jónasson har under de tre senaste säsongerna spelat för Keflavik som i år kom tvåa i Islands högsta serie. Tidigare i år gjorde Jónasson sin A-landslagsdebut. Han har även figurerat i U21- och U19 sammanhang. Backen ansluter till Gais på söndag.

Daniel Bogefors
Andri Jonsson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-08 kl 15:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto