Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Taylor lämnar AIK - köps loss av Tromsö

Eliteserien

Robert Taylor lämnar AIK permanent.
Tromsö har nu köpt loss lånet från Gnaget.
- Jag uppskattade all min tid i klubben och hoppas att AIK vinner allsvenskan i år, säger Taylor i en kommentar på klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån.

I slutet av mars valde AIK att låna ut ytterbacken Robert Taylor till norska Tromsö. Det gjordes för att kunna frigöra utrymme och stärka upp på mittbackspositionen, efter att Nils-Eric Johansson fått avsluta karriären på grund av hjärtproblem, och Jesper Nyholm brutit benet.

I låneavtalet fanns en köpoption som Tromsö nu utnyttjat – och Taylors övergång har gjorts permanent. Det meddelar de båda klubbarna på sina respektive hemsidor.

- Vårens skadesituation lämnade oss i ett läge där vi var tvungna att prioritera om utifrån den truppbalans vi ville ha. I de trupparbetet var utlåningen av Robert en av få möjligheter som kunde ge oss den trupp som vi önskade. Förutsättningen för att få till utlåningen var en köpoption och nu verkställs den utifrån att Tromsø IL har nått en överenskommelse med Robert om hans personliga avtal. Robert Taylor har uppträtt professionellt och passionerat under den korta tid som han var i AIK och vi önskar honom all lycka framöver, säger AIK:s Björn Wesström i en kommentar.

ANNONS

Taylor själv säger i en kommentar:

- Jag vill tacka för min tid i AIK. Jag uppskattade all min tid i klubben och hoppas att AIK vinner allsvenskan i år.

AIK har klassificerat priset för försäljningen som ”klass I”, vilket innebär en övergångssumma på mellan 0 och 2,5 miljoner kronor.

Den 23-årige finländaren gjorde under fjolåret 4 matcher i allsvenskan för AIK. I Tromsö och Eliteserien har Taylor dock tagit en ordinarie tröja och noterats för två mål på 17 matcher.

Publicerad 2018-08-31 kl 10:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto