TEXT och TV: Fem drömminuter för Trelleborg sänkte Häcken

Tre mål på fem minuter av Trelleborg i slutet av första halvlek knäckte Häcken. Trelleborg vann till slut med 3-2 efter en ensidig andra halvlek.

-Vi förlorade på de minuterna. Vi släpper till alldeles för enkla mål, säger Häckens Mathias Ranegie.
Ranegie gjorde två mål men var en bedrövad tvåmålsskytt.
-Det känns jättesurt. Vi kunde gjort fem mål på de sista 20 minuterna. När vi väl gjorde ett kom det för sent, säger han.

Hans 2-3-reducering kom med fem sekunder kvar.
-Vi hade stora problem med Ranegie. Och vi var verkligen illa ute i andra halvlek. Vi kom undan med blotta förskräckelsen, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl.
Prahl gladde sig givetvis för de tre poängen och sitt lags spel i första halvlek.
-Det blev bra trots att Fredrik Jensen tvingades utgå på grund av skada. Mattias Adelstam och Andreas Drugge fungerade bra på topp, säger Prahl.

Trelleborg är ett av allsvenskans formstarkaste lag. Laget har fem segrar på de sex senaste matcherna. Enda förlusten kom mot Kalmar (1-2).
-Då precis som i kväll orkade vi inte riktigt och blev rejält tillbakapressade, säger Prahl.

På mindre än tio minuter i slutet av första halvlek kom en fullkomlig målexplosion.
34:e minuten, 1-0 till Trelleborg när Magnus Andersson skarvnickade in Mattias Adelstams hörna. Det var Anderssons första mål för året.
38:e, 2-0 till Trelleborg. Kristian Haynes höll sig framme och petade bollen i mål sedan Häckens vänsterback Kari Arkivuo lurat sin egen målvakt Christoffer Källqvist.
39:e, 3-0 till Trelleborg. Ett riktigt klassmål. Inbytte Andreas Wihlborg sköt bollen klockrent i Källqvists vänstra kryss.
44:e, 3-1. Häckens Mathias Ranegie slår bollen i mål efter att bollen gått som på ett flipperspel i Trelleborgs straffområde.

Och faktum är hela halvleken var fylld av målchanser.
Trelleborg hade fyra bra lägen - Häcken tre. Allra bäst var Mathias Ranegies dubbelchans i 18:e minuten. Ranegie vann en höjdduell med Trelleborgs målvakt Viktor Noring och bollen rullade i sakta mak mot mål. Dock inte in i mål - den tog i stolpen. Ranegie var också först på returen men petade bollen utanför stolpen.
-Den här matchen påminde om den mot Göteborg senast: slarv bakåt och ineffektivitet framåt, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.
Häcken hade långt ifrån gett upp trots 1-3 i paus.

-Vi var här i fjol och då låg vi under med 0-2 och hade en man utvisad och fick 2-2 så vi trodde på det här, säger Gerhardsson.
Häckentränaren satsade också på att gå ifatt när han bytte in tre offensiva spelare i andra.