Text och TV: Gefle hade målkalas med en man mindre

Åtvidaberg spelade med en man mer i närmare 90 minuter.
Det hjälpte föga.
Gefle vann med 4-2, och Åtvidabergs läge i botten blir nu allt mer prekärt.

Många har varit tveksamma till hur Gefle ska kunna göra mål utan Alexander Gerndt. På söndagen kom svaret.
Laget vann med 4-2 mot Åtvidaberg.

- Vi får lägga ut det på fler spelare, säger Jonas Lantto.

Under vårsäsongen gjorde Alexander Gerndt hela åtta av Gefles 13 mål.
Under uppehållet såldes han dock till Helsingborg, och många undrade hur Gefle skulle klara sig.

I början av höstsäsongen har det sett ut som en berättigad fråga. Målskyttet har inte lossnat, och laget förlorade sina tre första matcher, utan att göra mer än ett mål i någon av dem.

Men på söndagen, hemma i den viktiga matchen mot jumbon Åtvidaberg, lossnade det äntligen. Laget gjorde hela fyra mål, och vann därmed med 4-2. Ett skönt styrkebesked av laget.

-Väldigt skönt för självförtroendet att göra så många mål, säger Jonas Lantto, som gjorde ett av målen.

Att det var viktigt för laget höll tränaren Urban Hammar med om.

-En av orsakerna till att vi kunde sälja Gerndt är att vi vet att vi vet att vi har bra spelare kvar och att de då får ett större ansvar och därmed kommer utvecklas. Så på det sättet var det viktigt att vi fick göra fyra mål. Fyra fina mål också.

Segern var ännu mer imponerande med tanke på att laget spelade med en man mindre i 90 minuter. Redan efter fem minuter blev Sebastian Senatore målchansutvisad. Men Åtvidaberg skapade väldigt få heta målchanser. Inte förrän under den sista kvarten lyckades laget skapa mycket framåt, men sett över hela matchen skapade Gefle de flesta chanserna.

-Jag tycker att det var helt klart rättvist, säger Lantto.

Vinsten var väldigt viktig för Gefle, som stannar kvar på kvalplatsen, på samma poäng som AIK men med bättre målskillnad.

TT: Går det att beskriva hur viktig segern var?

-Nej, egentligen inte. Jätteviktig.

Däremot ser det tungt ut för Åtvidaberg nu. Laget har sex poäng upp till AIK och Gefle.

-Jag är mycket missnöjd och besviken efter den här matchen. Det kändes som att vi hade en jättechans, säger Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson.

Publicerad 2010-08-09 kl 01:03