Text och TV: Kall mållobb av BP - men Gais räddade poäng

Gais mot BP var inga undantag.
1-1 (1-1) på Gamla Ullevi räddade en poäng till vardera laget.

Men särskilt kul var det inte.
Däremot spännande, på det där speciella sättet när missar och attackiver samverkar nervslitande och oförutsägbart och får magsyran att porla hos fansen.

Gais försvarsspel de första 15-20 minuterna till exempel var inte alls som tränare Alexander Axén tänkt sig. Och just då hade Brommapojkarna en period med full fart framåt. Inte via skönspel och teknik utan mer typ kavallerichock.

Efter fyra minuter var det 1-0 till BP. Sinan Ayranci blev framspelad av Olof Guterstam, chippade bollen över Dime Jankulovski och Gais var illa ute innan matchen knappt hunnit börja.

Så småningom blev det bättre ordning där bak i Gais och framåt fungerade det bättre och bättre. Gais-inlägg gav hel-och halvlägen och till slut satt reduceringen där: 1-1 via Eyólfyr Hédinsson framnickad av landsmannen Hallgrimur Jónasson.

Efter paus blev det mer och mer Gais, som radade upp chanser framför Kristoffer Nordfeldt i BP-målet.

Det var väldigt mycket nerv och en del irritation, men inget av laget kunde komma riktigt loss från de farliga strecken nere i tabellen.

Både BP och Gais hade behövt tre poäng. De fick en vardera.

Gais-Brommapojkarna1-1((1-1))
0-1 Sinani Ayranci (4), 1-1 Eyjolfur Hedinsson (37)
Varningar, Gais: Johan Mårtensson, Reuben Ayarna. Brommapojkarna: Sinani Ayranci, Kim Odelius, Gabriel Petrovic, Pär Asp, Olof Guterstam.
Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.
Publik: 3 035.