Text och TV: Mehmetis två mål sköt MFF upp i serieledning

Inget verkar kunna stoppa Malmö just nu. Agon Mehmeti blev dubbel målskytt när Halmstad besegrades med 2-0. Därmed gick skåningarna upp i serietopp.

Det är inget snack om vilket lag som är formstarkast i allsvenskan. Malmö är inne i en grym period där trepoängarna duggar lika tätt som regnet när laget spelar.

Mot Halmstad kom skåningarnas femte raka seger. Och än en gång var det Agon Mehmeti som visade vägen. Anfallsesset, som känt sig krasslig i veckan, visade ingen tveksamhet i avsluten. Först rullade han in ett mål som blåstes bort på grund av offside. Men 20-åringen gav sig inte. Tre minuter före pausvilan slog han till igen. Fint framspelad av Guillermo Molins placerade han säkert in 1-0 och sitt sjunde för säsongen.

I den 65:e minuten punkterade han sedan den blöta tillställningen med ett fräsande skott via stolpen förbi en chanslös Robin Malmkvist i målet.

Noterbart är också att Malmö hållit nollan i samtliga av de fem vinsterna. Senaste insläppta målet kom mot AIK den 17 juli.

Halmstad, som bytt till en 4-4-2-uppställning, hade sina lägen. Men Ryan Miller prickade stolpen och Joe Sise ribban i stället för att få in bollen bakom Johan Dahlin i MFF-målet.

Tungt värre för HBK som är indraget i den absoluta bottenstriden. Så här illa till har hallänningarna inte legat på åtta år.