Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
47v

TFF-stjärnan inför kvalreturen: "J-Södra spelade inte som ett allsvenskt lag"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från det första mötet i spelaren.

Trelleborg vann det första kvalmötet med J-Södra och drömmen om allsvenskt spel 2018 lever vidare. Då skickar Zoran Jovanovic en passning inför morgondagens retur.
- Jag tycker inte att de spelade som ett allsvenskt lag, säger han till Fotbollskanalen.

Det första mötet mellan Trelleborg och J-Södra slutade med en 2-0-seger för skåningarna. Returen spelas i morgon eftermiddag på Stadsparksvallen och då avgörs det vem som spelar i allsvenskan nästa säsong.

Zoran Jovanovic öppnade målskyttet på Vångavallen i onsdags och menar på att man hade matchen under kontroll.

- Det var en ganska bra match från vår sida. De första 20 minuterna var bra men sedan tar de väl över lite grann efter vårt 1-0-mål. Det var en konstig känsla för jag tycker inte att de spelade som ett allsvenskt lag. Vi kontrollerar matchen ganska bra både defensivt och offensivt och Marko (Johansson) gör två-tre bra räddningar. Sedan fick de ju en utvisning i slutet av första, säger han och fortsätter:

- Men det kändes redan från början som att de ville gå för 0-0. Jag tycker att de maskade och tog lång tid på sig både vid frisparkar och inkast.

Vilken matchbild förväntar du dig i morgon?
Det är en bra ledning men samtidigt är det ju så att om de gör ett tidigt mål så kan det bli tufft. Jag tror att de kommer att spela helt annorlunda på deras hemmaplan och jag hoppas att de går framåt så att vi kan hitta ytor och få till några kontringar. Där är vi starka.

För tre år sedan var Trelleborg ytterst nära att åka ur division 1 men målskillnaden räddade klubben den gången. Jovanovic var med 2014 och minns tillbaka.

- När vi ramlade ner från superettan så vet jag inte riktigt vad klubben gjorde. De värvade 12-13 nya spelare och samma sak året efter. Sedan kom Patrick (Winqvist) in och då blev det lite ordning och reda.

Hur skulle det kännas att ta steget upp till allsvenskan i morgon?
- Jag har inte tänkt så mycket på det. Vi måste vara fokuserade på att göra en bra match i 95 minuter men det är klart att man målar upp en matchbild och jag hoppas vi kan göra ett tidigt mål. Då måste de göra fyra och det blir så klart tufft.

Morgondagens returmöte mellan J-Södra och Trelleborg sänds på C More Fotboll och kan även streamas på cmore.se. Sändningen startar 14.30.

Publicerad 2017-11-18 kl 12:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons