TFF tar semester på övre halvan

Trelleborgs FF besegrade Gefle med 2-1 (2-1) och tar semester i en position på övre halvan av tabellen.

Kanske var det sista matchen i TFF för Rasmus Bengtsson, en av allsvenskans bästa mittbackar. Han har hela våren omgärdats av rykten om klubbyte.

På tisdag inställer han sig till tjänstgöring i U21-landslaget som samlas i Falkenberg. Får han spela i EM-slutspelet blir det ett skyltfönster där tittarna kommer från alla håll och kanter av fotbollsvärlden. Bengtssons kontrakt går ut i höst. Spelar han tiden ut får TFF inget betalt, bara det stipulerade utbildningsbidraget.

Ett lyckat EM för Rasmus Bengtsson kan innebära att Peter Abelsson får en ny mittbackspartner när allsvenskan drar i gång igen.

Abelsson själv var mindre lyckad när han gick bort sig mot Jonas Lantto som spelade fram Amadou Jawo till 1-0 för Gefle efter bara tre minuter.

Men Peter Abelsson kvitterade. Hans nick på hörna till 1-1 i den 10:e minuten var klockren.

Liraren Paulinos 2-1 minuten före paus en godbit. Han tog sats vid kortlinjen, rundade halva Gefle-försvaret och satte bollen vid Mattias Hugossons bortre stolpe.

Fullt rättvist. TFF spelade snabbt, finurligt och varierat med ett tillslag längs marken. Och hade många avslut på mål. Det var bud på både tre och fyra hemmamål före paus.