Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Thern bemöter flyttryktena: "Inget som ligger på bordet"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Simon Thern, 30, uppges vara på väg bort från IFK Göteborg.
Nu ger Blåvitt-mittfältaren svar på ryktena.
- Jag är inställd på att stanna, säger Thern till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Simon Thern.

Simon Thern har varit en given startman på IFK Göteborgs mittfält de senaste två säsongerna, men inför 2023 har konkurrensen stärkts. I dagarna rapporterade GP om att diskussioner förs mellan Blåvitt och Thern angående ett klubbyte. Enligt tidningen ska båda parter vara positiva till en flytt.

Nu svarar Simon Thern på uppgifterna.

- Nu är jag ju i en ålder där jag har mer än mig själv att ta i beaktning. Min familj och sambo, som studerar på universitet, så det är inte bara att dra i väg. Det kan ju alltid dyka upp grejer som gör att det förändras, men som det ser ut nu har jag ett långt avtal och är inställd på att vara kvar här, säger 30-åringen till Fotbollskanalen.

ANNONS

Har du och Blåvitt fört några sådana diskussioner (om en flytt)?
- Nej, det skulle jag inte säga. Inte direkt. Sedan, om det kommer något som är bra för både Blåvitt och mig, så skulle jag misstänka att vi alla är öppna för en lösning. Men just nu är det inte så. Det är inget som ligger på bordet och inget att ta ställning till.

Har du haft en dialog med din agentur eller andra klubbar?
- Nej.

Simon Thern, vars kontrakt sträcker sig över 2025, med familj har köpt hus och han är öppen med att han trivs bra i Göteborgsområdet.

- Absolut. Jag har två döttrar som inte är så långt ifrån skolålder och en sambo som har två år kvar på universitetet. Jag är inställd på att stanna, men dyker det upp något så får det vara för hela paketet. Jag drar ju inte i väg själv.

GP uppgav att Blåvitts breda mittfältsuppsättning med bland andra Gustav Svensson, Hussein Carneil, Sebastian Eriksson, Abundance Salaou och nyförvärvet Elias Hagen skulle vara den främsta anledningen till att Simon Thern skulle kunna komma att lämna klubben. Något han själv inte ser som ett problem.

ANNONS

- Jag kan ju spela på flera positioner. Nu spelar vi med en spets framåt (tia). Jag kan också spela som inventerad och sittande mittfältare. Det finns ganska många positioner i det här systemet som jag kan användas på.

I morgondagens träningsmatch mot Halmstads BK finns Simon Thern inte med, men inte på grund av en kommande flytt. Ett strulande knä gör att han får vänta på sin säsongspremiär.

- Vi tar det lite lugnt till träningslägret, som det ser ut, avslutar Thern.

Publicerad 2023-01-27 kl 13:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto