Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Tillbaka efter skada - veckor tidigare än väntat: "Sa direkt att det måste vara målet"

6v

Mohanad Jeahze väntades bli borta två till fyra veckor.
Ändå stod han på planen från start redan mot AIK.
- Jag sa direkt att vi måste ha som mål att jag ska spela derbyt, berättar han efter matchen.

I Hammarbys match mot Norrköping åkte Mohanad Jeahze på en lårskada. Efter läkarundersökningen var beskedet att han väntades bli borta två till fyra veckor.

Men efter landslagsuppehållet väntade ett glädjebesked för Hammarby. Jeahze var redo för spel redan i derbyt mot AIK och fick en startplats.

- Det var en skön känsla. Det har varit jobbigt mentalt den här veckan för man har sett de andra har kul. När det är derbyvecka är alla lite gladare och så, så det har varit jobbigt att vara där i gymmet och kolla på, säger han. 

Det var, som den första rapporten sa, inte självklart att han skulle kunna vara med. Men Jeahze berättar att han inte var helt nöjd med prognosen som gavs. Trots smärta siktade han alltid på derbyt.

ANNONS

- Jag ringde dem direkt och sa: ”Vi måste ändå ha som mål att spela matchen” och de höll med. Första fem dagarna ville vi inte riskera något, men sen såg vi att det kunde gå. När veckan gick kändes det mer positivt.

Först under fredagen kunde Hammarby-backen vara med i vanlig träning. Under lördagen hade de en lugnare träning inför match, som var den första där skadan inte störde 24-åringen. Det innebar att Jeahze, som han själv beskriver det, gjorde en och en halv träning innan matchen. Inte den bästa uppladdningen inför en tuff match. 

- I första halvlek var jag jättetrött. Man tappar jättemycket, jag trodde inte man skulle tappa så mycket. Jag fick kramp i båda baksidorna i andra halvlek, säger han. 

Jeahze spelade drygt 70 minuter innan han bad om att få byta. Hammarby stod som segrare i matchen med 1-0, efter ett mål från Akinkumni Amoo. 

ANNONS
Publicerad 2021-10-18 kl 10:04
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto