Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tim Björkström öppnar för USA-flytt: "Finns intresse"

Allsvenskan

Tim Björkström har lämnat Sirius efter fem år i klubben.
Efter totalt 274 matcher i allsvenskan är försvararen sugen på att testa något nytt:
- Det finns en del intresse, både från USA och Sverige, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Fem år och totalt 144 matcher blev det i Sirius för Tim Björkström. Uppsala-klubben är nu ett avslutat kapitel i hans karriär.

- Jag har lämnat Sirius bakom mig och blickar framåt nu, försöker hitta något nytt och försöker väl också landa lite i var man vill vara i fotbollen och även i världen om man säger så, säger 31-åringen.

Tim Björkström berättar att det fanns en dialog med Sirius och sportchef, Ola Andersson under hösten men den förre Sirius-kaptenen fick aldrig något kontraktsförslag att ta ställning till.

- Jag pratade med Ola (Andersson) två-tre gånger under hösten och känslan var hela tiden att de ville vänta med tanke på tränarsituationen och då blev då så att jag lämnade, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Men jag har varit där i fem år och kände också att det är lite sista chansen att testa på något nytt, men det var vemodigt. Jag har ändå haft fem fina år där, men det hade varit härligt att bli erbjuden ett kontrakt och få ta ställning till det i alla fall.

En lång och gedigen karriär på svensk mark kan nu fortsätta på andra sidan atlanten:

- Det finns en del intresse, både från USA och Sverige, säger han till Fotbollskanalen.

USA, är det MLS vi pratar då?
- Både och. Andraligan och MLS. Per Jonsson, min agent har bra kontakter där och har sagt att det finns lite möjligheter. Det blir lite skillnad i lön såklart om det är MLS eller andraligan men det är absolut ett land jag hade kunnat tänka mig spela i, det hade varit häftigt.

Björkström lägger också till:

- Sedan har man ju familj så det ska inte bara passa för mig, utan för hela familjen.

ANNONS

Björkström har utöver ett flertal år som ungdomsspelare i BP också 161 matcher för Brommapojkarna på seniornivå, klubben är nu tillbaka i allsvenskan och skulle det inte bli USA är en återkomst till Grimsta ett alternativ som lockar för 31-åringen.

- Jag tror att de (BP) har hört av sig också, men ingenting konkret. Det är en fin förening och det är klart det är intressant också.

Publicerad 2022-12-08 kl 07:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto