Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Timossi Andersson kallades för mentalt vrak - slår tillbaka: "Det var inte sant"

Allsvenskan

GRIMSTA. I nederländsk media beskrevs Alex Timossi Andersson som ett mentalt vrak.
En beskrivning som huvudpersonen inte känner igen sig i.
- Jag vet inte var det kommer ifrån, säger BP-spelaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Alex Timossi Andersson.

I juli 2022 anslöt Alex Timossi Andersson till Heerenveen från Bayern München - efter att ha varit utlånad till österrikiska Austria Klagenfurt i ett och ett halvt år.

Under förra säsongen blev det bara en start - och 15 inhopp - för 22-åringen med Heerenveen, och under den här säsongen fick han inte ens plats i matchtruppen.

Därför nappade han när Brommapojkarna - och hans förre tränare från tiden i Helsingborg, Olof Mellberg - kom med ett erbjudande.

Nu börjar Timossi Andersson komma till rätta i sin nya klubb och i senaste matchen startade han, när det blev 0-1 mot IFK Göteborg.

- Det var en ganska tuff tid i Heerenveen. Jag fick inte spela så mycket och så blev det som det blev nu i slutet och då kände jag att det var bättre för mig att hitta något annat och att komma tillbaka till Sverige. Då kom BP som ett alternativ och det kändes bra. Jag känner Olof sedan tidigare och hela planen lät bra. Så det känns bra, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Precis innan Timossi Andersson lämnade Heerenveen så beskrev lokaltidningen Leeuwarder Courants journalist Sander de Vries att svensken förändrats under senaste året, från en glad kille till ett mentalt vrak. Och vidare uppgav de Vries att spelare i laget kallat klubbledningens hantering av situationen kring Timossi Andersson för respektlös.

När Fotbollskanalen frågar 22-åringen om vad som menades med att lagkamraterna kallade klubbens behandling av honom för respektlös, så svarar han:

- Jag vill inte säga något illa om klubben. Det blev som det blev. Tränaren kände väl helt enkelt att han inte ville ha kvar mig. Då blev det så. Men jag vill inte prata dåligt om klubben för det är ändå en fin klubb och jag har bra kompisar där, säger han.

Utan att säga något om det - kan du uppskatta att dina lagkamrater backade upp dig?

Annons
- Ja, så klart. Absolut. De andra spelarna får ju också en känsla av hur det är. Så det är schysst av alla att tänka på mig. Men nu är det äventyret över och jag försöker att inte tänka på det eftersom det var en tuff tid i min karriär. Det är bara att försöka ta lärdom av det och göra det bättre här.

Hur var det mentalt?
- Det är ju jättetufft så klart. Det är en situation som jag inte har varit i innan. Det var tufft och en jobbig tid. Det är skönt att ha kommit bort från det.

Hur gjorde du för att må bra i vardagen?
- Jag har min tjej och mina två hundar som hjälpte mig mycket. Det var skönt. Jag tror att om man hade varit helt själv där så är det enkelt att bara tänka på fotbollen. Men jag försökte hålla fotbollen för sig och livet utanför fotbollen för sig. Det lyckades jag ganska bra med.

Annons

Hur ser du på orden om att du ska ha gått från att varit en glad kille till ett mentalt vrak?
- Jag läste det, men jag tycker faktiskt inte att det stämmer. Jag är inte den mest långsinta personen. Jag försökte bara köra på. Även när tränaren snackade med mig så sa jag att jag oavsett kommer att jobba för min egen skull och köra på. Det kvittar i vilken situation jag är i, då kämpar jag ändå på för mitt nästa äventyr. Så att jag ska ha varit grinig eller haft dålig attityd eller något annat, det tycker jag absolut inte.

Ett mentalt vrak var det som du kallades för - hur ser du på det?
- Absolut inte. Jag är verkligen inte sådan. Så jag vet inte var det kommer ifrån. Det var inte sant.

Alex Timossi Andersson berättar att planen med att gå till Heerenveen var att få så mycket speltid som möjligt och att göra det bra.

Annons

- Men ibland blir det inte så i fotboll. Tyvärr gick det inte så bra för mig. Det blev inte som jag trodde, säger han och kommer in på att han inte fick så många chanser, i och med att det bara blev en match från start.

- Det är det jag känner, att jag inte hann visa vad jag kunde. Men det är som det är. Jag är inte bitter utan ser fram emot resan med BP, säger han.

Nu hoppas han på ett lyft i Brommapojkarna.

- Jag har spelat i allsvenskan innan och känner Olof sedan innan, och jag tycker att vi spelar en bra fotboll här i BP. Vi har bra förutsättningar till att göra det jäkligt bra, och det är en bra klubb. Får jag spela här och allt går bra så är det jäkligt bra förutsättningar för framtiden.

Publicerad 2023-09-22 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto