Tony G: Vårt passningssäkra spel är svårt att stå emot

Sundsvall försvarade sig heroiskt med tio man på plan under drygt en halvtimmes spel - men tvingades kapitulera när backen Christian Traoré tryckte in Hammarbys segermål - 2-1 - efter tre minuters spel på övertid.

-Det är ingen tillfällighet att vi gör mål på övertid. Vi har gjort det förut. Vårt bolltempo och passningssäkra spel är svårt att stå emot, konstaterade Hammarbytränaren Tony Gustavsson nöjt efter 2-1-segern i Sundsvall som förde upp Hammarby på fjärde plats i den allsvenska tabellen.

Hammarbys seger var hur rättvis som helst - gästerna hade 21 avslut mot Sundsvalls mål och hade inte Gif-målvakten Andreas Lindberg gjort en toppinsats mellan stolparna kunde det ha blivit en riktig målfest.

-Vi hade problem med Hammarbys redan i första halvlek när vi hade elva man på plan, med bara tio man efter den märkliga utvisningen på Hannus Sigurdsson blev det inte lättare att hålla Hammarbys offensiv under kontroll, sade Sundsvalls tränare Per Joar Hansson.

Avgörande utvisning

Sundsvallstränaren var mycket besviken på domaren Tobias Mattsons agerande.

-En domare på den här nivån måste kunna ha en kommunikation med spelarna när det hettar till och kunna hantera en spontan reaktion. En spelare måste ju ha rätt att fråga varför han får en varning. Varningen på Sigurdsson blev helt avgörande för matchen, sade Per Joar Hansson.

Förvåningen var stor hos publiken i Sundsvall när den isländske kraftkarlen tvingades lämna planen just när Sundsvallsbacken Christian Söderberg med hjälp av en Hammarbyförsvarare lyckats kvittera till 1-1 i den 58 minuten.

Domaren klev då fram till Sigurdsson och gav honom ett gult koret. En avvaktande varning för en eftersläng som Sigurdsson gjort sig skyldig till i ett tidigare spelmoment.
Sigurdsson var klart missnöjd med det gula kortet - och domaren menade att protesterna var allt för ihärdiga och gav Sigurdsson ytterligare ett gult kort för protest med utvisning som följd.

Drömträff i krysset

Sundsvall kämpade tappert med en man mindre på plan när Hammarby tog tag i taktpinnen och bjöd upp till en lustiger dans med ett rappt passningsspel som ledde fram till en massa avslut - och ett avgörande mål av Christian Traoré efter 93 minuters spel.

Det var mittfältsstrategerna Petter Andersson och Louay Chanko som höll i taktpinnen, men det var till slut lagmaskinen Hammarby som malde ner Sundsvalls försvarsmoral.
Louay Chanko svarade också för matchens behållning när han pricksköt en frispark otagbart i krysset utom räckhåll för Sundsvalls bäste spelare, målvakten Andreas Lindberg.

-Jag har haft några liknande lägen förut också, men i dag satt den perfekt, konstaterade "Lollo" Chanko nöjt efter sin fullträff.