Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tre Malmö FF-talanger kan debutera i allsvenskan idag - bara egna produkter på bänken

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Malmö FF gjorde i somras flera mångmiljonvärvningar, men i dagens match mot Sirius tar även talangerna från den egna ungdomsverksamheten stor plats.

Malmö FF har flera skador, men Magnus Pehrsson var också öppen med att ett par stjärnor vilar i dagens match mot Sirius. Detta för att de yngre spelarna ska vara med. 

Mattias Svanberg startar och på bänken kommer det endast att finnas egna produkter, där fem av de sju inledde säsongen i U19-laget. Samuel Adrian, Pavle Vagic, och Mathias Nilsson har varit med A-laget sedan i våras. Nu är det dags för Hugo Andersson och Laorent Shabani, som har tränat med A-laget i ett par veckor och har fått A-lagsavtal från och med nästa år. 

- Under perioden som de har varit med oss tycker jag de klarar sig på det sättet som vi hade förväntat oss och det är därför de ska vara med nästa år. Det är ett bra betyg att man hänger med på ett bra sätt på våra träningar, säger Pehrsson. 

Det största fokuset inför matchen hamnar dock på Vagic. Pehrsson sa efter fredagens träning att det var stor chans att Vagic, som tidigare ryktades till Manchester City och Manchester United, skulle få sin allsvenska debut innan säsongen är slut. 

17-åringen Vagic spelade i U17-laget för drygt ett år sedan, fick vara med i U19 under hösten och vann SM-guld, började träna med seniorerna i januari, och det tog bara några månader innan han fick lärlingskontrakt med A-laget. 

- Det gick snabbt. Jag fick träna med dem och jag tyckte att det gick bättre och bättre, säger Vagic som hittills har suttit fem gånger på bänken i A-laget. 

Frågan är dock vilken position han ska vara på. Han har under året varit yttermittfältare, anfallare, och central mittfältare på A-lagets träningar.

- I U21 har jag bara spelat anfallare och utvecklats mycket där också, och på träningarna har jag spelat mycket anfallare och utvecklats mycket, men jag ser mig som innermittfältare. Hade jag fått spela där tror jag att jag hade fått prestera som bäst. 

- Jag hoppas att det blir innermittfält i framtiden. Jag gillar att styra spelet och gå offensivt. 

När det gäller mittbacken Hugo Andersson, en duktig frisparksskytt, så tackade även han nej till större klubbar för att gå vidare med utvecklingen i MFF.

- När jag var yngre tränade jag i Holland med PSV och jag var en vecka i Everton när jag var 15-16 år, men jag tyckte inte det var min grej. Efter det har jag inte varit så intresserad av något utländskt, säger Andersson. 

Hur skulle du beskriva dig?
- När jag kom till Malmö från Skurup var jag mer offensiv. Då spelade jag mest innermittfältare och även lite yttermittfältare faktiskt. Sedan blev jag ganska lång och det passade bättre att jag var mittback. 

- Jag är en stor mittback som har pondus, försöker dirigera mina medspelare, och sedan gillar jag ändå att ha bollen vid fötterna. Spela en innermittfältare eller sätta en krossboll ut på yttern. I och med min storlek är jag väl också rätt bra på huvudet. 

Pehrsson tog upp skillnaderna i Andersson och den ett år äldre Dennis Hadzikadunic, som har spelat flera matcher i allsvenskan i år och också inleder på bänken idag. 

- Andersson har mycket det man tänker på historiskt med en mittback, med storlek och pondus och utstrålning och tar för sig. Det finns ett råmaterial där som är intressant. 

- Dennis har varit uppe i ett år. När jag såg dem i vintras för första gången så var det olika typer. Hugo mer extrovert och fysisk, Dennis mer introvert och följsam. Sedan har Dennis haft en fantastisk utveckling i år så jag förstår varför han plockades upp. Han har varit steget före Hugo. Nu får Hugo chansen att vara med varje dag. 

Hugo Andersson och Shabani är två av de sex spelarna som blir uppflyttade permanent till A-laget nästa år. Övriga är nämnde målvakten Mathias Nilsson, målvakten Jakob Tånnander, vänsterbacken Anton Kralj, och mittfältaren Felix Konstandeliasz.

Malmö FF möter idag Sirius, i en match som börjar 15.00 och sänds via C More. 

Roland Larsson (U19-tränare) om spelarna i dagens matchtrupp

Mathias Nilsson (född 1999, målvakt)

- Han har utvecklats rätt rejält. Jättestabila insatser över hela säsongen. Bra räckvidd, han kommunicerar mycket mer nu än vad han gjorde tidigare, styr och ställer folk framför sig. 

Hugo Andersson (1999, mittback) 

- En fysiskt stark innerback. Bra i luften, bra duellspelare. Han är dessutom en bra passningsspelare. Han är rätt skicklig med bollen för att vara så fysiskt stor. 

Laorent Shabani (1999, yttermittfältare)

- Snabb, kvick, rapp spelare. Väldigt skicklig på att dribbla. Vi har hela tiden trott att han kan ta klivet som han tog i år. Han har gjort en jättebra säsong. 

Pavle Vagic (2000, offensiv allroundspelare)

- En innermittfältare, yttermittfältare, forward. Väldigt bra rättvänd med boll, driver fram, hotar i djupled med boll. Det händer grejer när han får boll för då drar han iväg. Skicklig avslutare. 

Samuel Adrian (1998, central mittfältare, ett kort inhopp i år)

- Spelintelligent, väldigt bra speluppfattning. Mycket bra passningsspelare, trygg med bollen, ganska okänslig för press på sig. Många blir stressade när de har boll inne i mitten av plan, men han har utvecklat ett spel där han är trygg med bollen. Bra beslut trots att han blir stressad. Fin vänsterfot.  

Publicerad 2017-10-29 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons