Tre sköna poäng för Ljungskile mot HIF

Bränner man tre, fyra klara målchanser mot bottenlaget Ljungskile - då blir det svårt. Det har andra topplag erfarit och nu var det Helsingborg som föll tungt med 0-1 (0-0) hemma på Olympia.

Efter tjongfotbollen var det en nöjd Ljungskiletränare som konstaterade att "vi kämpar för att stanna i allsvenskan och storlagen slår oss inte":
-Jättekul att vinna mot ett lag som vill att vi ska spela på ett sätt så att de kan ha kul, sade David Wilson.

Ljungskile backade med hela laget, inklusive anfallarna, och tog vara på kontringsmöjligheterna när Helsingborg tryckte framåt och försökte att spela sig fram med ett tillslag och snabba beslut.

Där fanns nästan alltid en Ljungskilefot emellan. Men några gånger brände det till.
Utnyttjade inte chanserna

Efter 20 minuter sköt René Makondele på ett inlägg helt fri mycket nära mål men Colin Burns reflexräddade. Minuterna senare sköt Isaac Chansa över från lika nära håll.

Strax före paus tog Christoffer Anderson emot ett hårt inlägg, var fri men fick inte ordning på bollen.

Och så var där väggspelet från Marcus Lantz till Andersson, som klackade i luckan men Henke Larssons skott gick på målvakten.

Eller Makondele som snappade upp en lös bakåtpassning, rundade målvakten men slog inlägget i famnen på denne.
Chanser, visst, men svagt utnyttjade.

Ljungskiles svar blev matchens enda mål och det kom i den 56:e minuten. Kontring längs höger, Niklas Löfgren passade snett inåt bakåt och Daryl Smylie sköt målet via en HIF-försvarare.

Frustrationen växte hos hemmalaget som kom in i motståndarens höjdspel och långsamma tempo.

Marcus Lantz tyckte Ljungskile spelade efter sina resurser. Men både han och de andra i HIF gjorde tummen ner för domaren Tobias Mattson, Karlstad:
-Vi hade en puls på 75 mot normalt det dubbla vid varje frispark och inkast och spelavbrott. De tog god tid på sig och domaren tillät maskningen. Ljungskile gjorde det bra, de spelade efter sin förmåga, det är domaren som ska se till att det blir fotboll, sade han.

Lantz fick en varning för protest och snack och är avstängd nästa match liksom Òlafur Skúlason.
-Med den domaren ska jag vara glad att jag inte fick rött kort och blev avstängd ett halvår.

Frågan är om Helsingborg är borta från guldstriden.
-Målsättningen är topp-fyra och vi ligger trea, svarade han.
Och om Ljungskiles spel bidrar till utvecklingen av allsvensk fotboll "orkar jag inte kommentera":