Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tre spelare med MFF-bakgrund på planen när Nalic landslagsdebuterade: "Alla var jättenöjda"

Allsvenskan

MALMÖ. Adi Nalic landslagsdebuterade för Bosnien Hercegovina förra veckan. 
Han fick starta tillsammans med Malmö FF-kollegan Anel Ahmedhodzic och den förre MFF-backen Dennis Hadzikadunic. 
Tränare, fans och styrelse – alla var jättenöjda, säger Nalic om landskamperna. 

Foto: Bildbyrån.

När landslagskallelsen kom i slutet av förra månaden var inte Adi Nalic sen med att tacka nej. Den 23-årige MFF-spelaren har föräldrar födda i Bosnien-Hercegovina och fick starta direkt i landslagets mållösa träningsmatch mot Montenegro. Det blev 84 minuter då, och 53 minuter när Bosnien-Hercegovina föll mot Danmark med 2-0 i Köpenhamn.  

Nalic spelade i en anfallsroll när förbundskaptenen Ivaylo Petev mönstrade ett landslag som saknade några namn.  

Det var bra kvalitet på matcherna, duktiga motståndare. Danmark framförallt, med världsspelare på alla positioner egentligen. Det var lärorikt, en erfarenhet, säger Nalic till Fotbollskanalen.  

ANNONS

Blev du överraskad över att få förtroendet från start i båda matcherna?  
- Nej, det var ganska så klart. Efter de tre första träningarna där borta kom han (Petev) fram till mig innan match och sa att hans utvärdering är baserad på det som presterats på planen – och det jag presterat var bra nog för få att starta.  

Tränare, fans och styrelse – alla var jättenöjda. De kände att jag presterat väldigt starkt och vill väl bara att jag ska fortsätta spela så här som jag gjorde nu – så ses vi förhoppningsvis i september. 

I landslaget fanns redan klubbkamraten Anel Ahmedhodzic och den tidigare MFF-försvararen Dennis Hadzikadunic, som idag spelar i ryska Rostov. Duon togs ut förra hösten och valde därmed bort det svenska landslaget.  

ANNONS

Adi Nalic beskriver en bosnisk tillvaro för den malmöitiska trion med mycket hotell- och träningstid.  

- Vi var inlåsta på hotellet, mer eller mindre. Om det var på grund av coronarestriktionerna eller om de hade bestämt så – det vet jag inte. Vi var på hotellet och hade en dag då vi fick gå ut lite, säger Nalic och fortsätter om svenskarna i truppen:  

Det blev mycket umgänge med dem på hotellrummet och i receptionen. Nästan enbart med dem, men även med de andra spelarna.  

Hur var det att få starta med två andra med MFF-koppling?  
- Det var roligt. Det var framförallt skoj att de hade varit i landslaget sedan innan, så det blir enklare att komma in i det hela. Vart man går och hämtar grejerna, massage, sjukgymnaster och så vidare.  

ANNONS

Jag har träffat de flesta egentligen – Dzeko (Edin), Pjanic (Miralem), och några har lagt av nu – tidigare. Fast det var på ett privat plan innan. 

Adi Nalic gjorde till skillnad från Ahmedhodzic och Hadzikadunic inga ungdomslandskamper för Sverige. Bosnien-Hercegovina upplever dystra tider som landslag och kvalificerade sig som bekant inte till EM. Balkanlandet ligger på 55:e plats på Fifas världsranking och har gått segerlöst ur de 13 senaste landskamperna.  

Känns valet mer rätt nu när du summerar dessa två landskamper?  
- Det har känts jätterätt så här långt. Två matcher och jag har startat i bägge – jag har trivts jättebra där borta. Som sagt, man kommer in i det väldigt, väldigt snabbt. Det har känts riktig, riktigt bra, säger Nalic 

ANNONS

Idag väntar en träningsmatch för hans Malmö FF mot Kalmar FF. Nalic har bara startat i tre av MFF:s nio matcher i allsvenskan, men ser fram emot att komma igång inför omstarten nästa månad.  

Nu har jag precis kommit tillbaka och fick två dagars ledighet. Så man är fortfarande lite energilös. Snart är man igång igen som vanligt och kör på, och ser fram emot allt spel som kommer.   

Adi Nalic har gjort sex mål på 38 matcher för MFF. Två av dessa har kommit i årets allsvenska.  

Publicerad 2021-06-12 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto