Tredje raka förlusten för MFF - Jeremejeff och Berggren chockade Malmö

MALMÖ. Malmö har tre raka förluster efter 1-2 hemma mot BK Häcken.
Stora hjältar för bortalaget blev den tidigare MFF-spelaren Alexander Jeremejeff och Gustav Berggren.
- Jag tycker inte det är helt rättvist, säger Milos Milojevic i Discovery+.

1:34

Avbryt
Försök igen

Tabellsexan Malmö FF hade namn som Isaac Kiese Thelin, Sören Rieks och Lasse Nielsen tillbaka i startelvan efter några matchers skadefrånvaro. Den allsvenska trean Häckens elva var oförändrad sedan 3-1-segern mot Kalmar senast och innehåll skytteligaledaren Alexander Jeremejeff längst fram.

Matchen började i ett högt tempo, där en annan ex-MFF:are i Häcken, Johan Hammar, såg sin nick rensas undan framför Isamael Diawaras mållinje. I den 19:e minuten sköt Rieks hemmalagets första avslut på mål, som gick rakt på Peter Abrahamsson från ett hyfsat läge. Häckens Mikkel Rygaard Jensen fick två bra skottmöjligheter under matchinledningen, men bara det ena av skotten prövade Diawara i MFF-målet.

I den 24:e minuten testades Abrahamsson på riktigt, när han först räddade Ola Toivonens volleyförsök och sedan Rieks närskott. Någon minuten senare iscensatte Leo Bengtsson en Häcken-kontring och spelade fram Oscar Uddenäs som tvingade Diawara att rädda till hörna. En hörna som Hammar sedan nickade utanför från en bra position.

Efter 40 minuter sköt Rygaard sitt tredje avslut, ett skott som gick någon decimeter över ribban. Malmö hade det mesta av bollen och spelade sig några gånger förbi Häcken-mittfältet till halvlägen. Gästernas mittförsvar hade dock koll på Kiese Thelin, precis som MFF:s dito hade på Jeremejeff. Svårare hade hemmalaget att få grepp om Häckens kontringar, och efter en till sådan fick Bengtsson ett bra läge men sköt rakt på Diawara. Halvleken förblev mållös.

- Vi är nöjda med den, den är bra. Vi skapar många lägen, säger Johan Hammar i discovery+ sändning.

- Bra första 30 minuter, vi skapar mycket och ligger på dem. Men vi ska sitta ihop bättre sista 15, säger Ola Toivonen i samma sändning.

Sju minuter in på den andra halvleken fick Häcken utdelning på en kontring. Det tog Uddenäs färre än tio sekunder från det att han  drog upp anfallet till att Jeremejeff avslutade kyligt förbi Diawara. Anfallarens nionde mål i vår. Några minuter senare hade MFF ett jätteläge att kvittera. Men Abrahamsson räddade Rieks friläge och följde upp med att blockera Toivonens avslut.

Matchen öppnade upp sig rejält. Dennis Hadzikadunic slog en slarvig hemåtpassning som Häcken snappade upp, men Diawara gjorde en mirakulös räddning på Uddenäs avslut. 0-2 kom sedan i den 61:a minuten. Sergio Peña tappade bollen vid mittplan och Jeremejeff frispelade Gustav Berggren som chockade Eleda Stadion med sitt avslut i mål.

Det tog hemma​laget en dryg kvart innan de hämtat sig, när inhopparen Malik Abubakari grävde fram en reducering efter en tilltrasslad situation. Men någon större forcering mäktade MFF sedan inte med. Mötet slutade 1-2 och MFF har förlorat tre raka matcher i allsvenskan.

- Jätteskönt. Viktiga tre poäng, viktig seger. Vi kommer in i det bättre och bättre, tar över och spelar vårt spel. En bra insats från hela laget i dag, säger Berggren om Häckens insats.

- Jag kan inte klaga på arbetsinsatsen. Men det som killarna gjorde i dag räckte inte för att besegra ett bra Häcken-lag, säger MFF-tränaren Milos Milojevic efter matchen.

Den regerande mästaren är på sjätte plats, fyra poäng bakom serieledaren Hammarby. Häcken är efter segern på samma poäng som Bajen och AIK.

Startelvor

Malmö FF: Diawara - Beijmo (55'), Nielsen (K), Hadzikadunic, Olsson - Peña (64'), Rakip, Toivonen- Berget (73'), Kiese Thelin, Rieks (64')

Byten: Birmancevic (55'), H. Larsson, Sejdiu (64'), Abubakari (73')

BK Häcken: Abrahamsson - Fridriksson (utbytt 45'), Hammar, Hovland, Lund - Berggren (79'), Rygaard (69'), Gustafson (K) - Bengtsson (69'), Jeremejeff, Uddenäs.

Byten: Totland (45'), Friberg, Turgott (69'), Tebo (79')

Gula kort: Uddenäs (35'), Olsson (56'), Rygaard (67'). Hadzikadunic (90')

Publicerad 2022-05-22 kl 19:26