Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Trondsen vill ut på kanten igen: "Kortare väg till landslaget"

Allsvenskan

Under säsongsupptakten har Anders Trondsen huserat på innermittfältet. 
Detta trots att han värvades som vänsterback. 
- Det är som vänsterback jag vill spela, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Michael Ericsen/Bildbyrån

Anders Trondsen kom in till IFK Göteborg som ett prestige-nyförvärv från turkiska Trabzonspor inför säsongen. Men det första halvåret i Blåvitt har inte blivit som det var tänkt.

Men en lårskada har gäckat norrmannen, som dock är på väg tillbaka till full styrka efter ett tungt halvår.

- Jag har inte spelat särskilt mycket på grund av skadan. Men nu har jag tränat fullt under de senaste veckorna och jag känner att jag bara blir bättre och bättre. Det kommer bara bli bättre med tiden, förklarar 28-åringen för Fotbollskanalen.

På meritlistan finns bland annat klubbar som Rosenborg, Sarpsborg och just Trabzonspor, men än så länge har Trondsen inte kunnat visa sin fulla kapacitet för supportrarna på Gamla Ullevi.

Annons

- Jag fick ganska bra minuter senast mot Hammarby. Det är väl där jag ligger, jag klarar en timme ungefär. Sedan får man ta det som kommer utöver som en bonus, förklarar Trondsen och fortsätter:

- Men det är på den nivån jag vill ligga. Jag vill vara involverad och jag är en spelare som gärna tar för mig med boll. När man är småskadad kan man dra sig för att gå in i alla kamper och våga göra grejer på plan.

När Trondsen presenterades var det som en förstärkning på vänsterbacksplatsen. Men i de sex inhoppen som det hittills har blivit, har det enbart varit som central mittfältare.

- Jag värvades som vänsterback, men när man har varit med så länge förstår man flera positioner och det blir inte lika svårt att byta, jag har ju spelat där tidigare också. Men det är upp till tränarna att bestämma var jag ska spela.

Annons

Har ni haft någon dialog kring din position?
- Ja det har vi. De vet också att jag värvades som vänsterback, men vi har haft en del skador på mittfältet och då har det blivit mer naturligt att jag går in när (Sebastian) Eriksson inte kan spela i 90 minuter till exempel.

När Trondsen presenterades för Blåvitt meddelade han att en av anledningarna till klubbvalet var att klubben trodde på honom. Något som ska bidra till att han blir landslagsaktuell för Norge på nytt, men då som vänsterback.

- Det är som vänsterback jag vill spela. Det är så att Norge inte har så många spelare på den positionen och då är det en kortare väg in i landslaget där. Men det är bara upp till mig att leverera där jag spelar. Det ska inte bli något problem, det krävs inte så mycket att flytta från innermittfält till vänsterback, förklarar Trondsen.

Annons

Härnäst väntar derbyt mot Häcken på Bravida Arena. Ett lag som tränas av Per-Mattias Högmo, som gav Trondsen sin norska landslagsdebut 2016. Dessutom återfinns Even Hovland, som spelade tillsammans med Trondsen i tre år under tiden i Rosenborg.

- Det är ett väldigt bra lag och det blir en tuff uppgift. Jag har fått höra via Even (Hovland) att de är bra och det har man förstått nu också. Men alla lag har sina svagheter och jag tror att vi ska hitta några hos Häcken, säger Trondsen.

Hur blir det att ställas mot Högmo och Hovland?
- Jag tror inte att jag tänker särskilt mycket på det. När domaren blåser är det inget som man tänker på. Man kanske pratar lite innan matchen, men annars påverkar det inte mig, summerar Trondsen.

Matchen mellan Häcken och Göteborg spelas på måndag och sparkas igång 19:10.

Annons
Publicerad 2023-05-29 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto