Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trotjänare lämnar Kalmar i bitterhet

Försvararen Mikael Eklund har gjort sin sista match i Kalmar FF. Klubben har valt att inte förlänga kontraktet med honom och det går inte att ta miste på att publikfavoriten är missnöjd.

- Det var rätt väntat eftersom jag fått de signalerna en längre tid. Men jag fick det bekräftat igår, säger Mikael Eklund till FotbollDirekt.se

Den här säsongen har blivit helt förstörd för Eklund på grund av en korsbandsskada och därför bara kunnat spela en match i Allsvenskan det här året.
Och det går inte att ta miste på att han är bitter på hur Kalmar har hanterat det hela, även om han inte säger det rakt ut.

- Är man långtidsskadad har man fått köra på med klubben och rehabilitera skadan tills man är skadefri, även om man har kontrakt som har gått ut. Men detta gäller tydligen inte i sydöstra Småland.

Du har ju varit ordinarie i Allsvenskan och blivit en stor publikfavorit på Fredriksskans. När skadan är läkt, är det en fortsättning i Allsvenskan som du har tänkt dig.
- Det där tycker jag faktiskt var en dum fråga. Jag ska fortsätta min rehab nu och sedan få se vad som dyker upp. Men har man spelat i Allsvenskan vill man fortsätta på den nivån. Men det viktigaste för mig nu är att jag tar mig tillbaka, säger Eklund.

Han kom till Kalmar FF 2003 från Brage och bortsett från 2005, då han heller inte spelade en enda match för klubben också på grund av en långtidsskada, har han varit ordinarie hos smålänningarna. Förra säsongen fick han kröna karriären med ett SM-guld.
- Jag kan se mig själv i spegeln och vara nöjd med det jag har uträttat i Kalmar. Jag har blivit svensk mästare men som sagt, nu när man har varit skadad så känns det ändå som att man inte fått visa vad man kan.

Men en korsbandsskada har spelare tagit sig tillbaka från tidigare, så du borde väl ändå ha flera år kvar? - Ja det är ju det man tycker men vissa läkare här nere i Östra småland verkar tycka att det är slut, medan andra säger att det går och det är dem jag lyssnar på.  Jag är inte den förste och inte den siste att få en korsbandsskada. jag har fortfarande lång väg kvar men har inte något annat i mitt huvud än att komma tillbaka.

Publicerad 2009-09-08 kl 11:21
Annons
Annons
Annons