Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Trots avrådan - ÖFK åker på försäsongsläger till Spanien

1v

Mitt under rådande coronapandemi åker Östersunds FK på försäsongsläger till Spanien.
Detta meddelar klubben på sin hemsida, trots att Svensk Elitfotboll (Sef) avrått klubbar från att genomföra utlandsresor.
- Ingen kan garantera allt, men vi har gjort det vi kan för att göra resan så säker som möjligt, säger ÖFK:s kommunikationsansvarige Håkan Lundqvist till Fotbollskanalen.

Östersunds FK har i dagarna startat upp träningen inför kommande säsong i allsvenskan och på tisdagen meddelar klubben nu att man kommer åka till Spanien på träningsläger från mitten av januari till början på februari.

Detta trots avrådan från sådana resor av Svensk Elitfotboll (Sef).

På sin hemsida skriver ÖFK:

"Det är ett beslut taget under stor vånda såklart. Svensk Elitfotboll har avrått utlandsresor, detta gjorde man så sent som i slutet av förra veckan. Men som läget är nu och efter att ha analyserat vad vi måste vara extremt noga med, samt ha en handlingsplan känner vi oss trygga med att åka".

ANNONS

Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist till Fotbollskanalen:

- Vår rekommendation är att inte åka, men varje klubb bestämmer själva hur de vill göra. Sef är ingen myndighet utan varje klubb måste svara på hur de har resonerat. Vår rekommendation är en rekommendation och inget annat.

Han har under kvällen varit i kontakt med ÖFK som berättade om försäsongslägret till Spanien.

- Ja, jag fick information om det kort innan du ringde. Jag har samma svar till dem. Det är ett beslut som klubben fattar och Sef är inte en organisation som förbjuder någonting.

När Fotbollskanalen når Östersunds FK:s kommunikationsansvarige Håkan Lundqvist förklarar han hur klubben har resonerat.

- Försäsongen var planerad utifrån att vi skulle åka. Sedan kom avrådan från Sef i förra veckan och efter det har vi brottats ganska mycket med beslutet. Men vi har också haft en handlingsplan på hur vi ska göra. Vi har pratat med smittskyddet i region Jämtland/Härjedalen och utifrån det har vi tillsammans med arrangören lagt upp en handlingsplan, säger han.

ANNONS

- Ingen kan garantera allt, men vi har gjort det vi kan för att göra resan så säker som möjligt.

Östersund har just nu stora problem att träna då massvis med snö har kommit till staden på senare tid. Så sent som i natt täcktes Jämtkraft Arena av en halv meter snö och det är en av anledningarna till att klubben åker till Spanien.

Men varför kunde inte ÖFK ha haft sitt träningsläger i sydligare delar av Sverige, där det finns gott om träningsdugliga planer?

- Vi har tittat på det också. Vi har tittat på det som en plan B, säger Lundqvist som berättar att det var utifrån träningsmässiga förutsättningar som man tog beslutet att inte förlägga sitt träningsläger i sydligare delar av Sverige.

Känns det inte olämpligt att åka till Spanien mitt under pågående pandemi?
- Det är mycket som är olämpligt just nu, men vi känner oss trygga med beslutet som vi har fattat. 

Hur ser ni i ÖFK på att andra klubbar stannar hemma medan ni åker?
- Hur andra klubbar gör kan inte vi lägga oss i. Vi gör det vi tycker att vi behöver göra. Det är ett arbete det här handlar om. Sedan får man komma ihåg att vi bor i ett område där det droppade ner en halvmeter snö i under natten.

ANNONS
Publicerad 2021-01-12 kl 18:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto