Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Trots bakläxan - Lagrell står bakom Disciplinnämnden

Allsvenskan

Disciplinnämnden får bakläxa – trots att de jobbat med agentutredningen i sju månader. Men fotbollförbundets förtroende är obrutet.
- Självklart, säger Lars-Åke Lagrell.

På tisdagen slog Besvärsnämnden fast att Disciplinnämnden – som fråntagit Oliver Cabrera sin agentlicens – kan ha agerat utanför sitt mandat. Möjligen borde frågan ha avgjorts i en internationell instans – och det är just vad FIFA nu ska ta ställning till i ett yttrande. Fram till dess återfår Cabrera sin licens, men ärendet är fortfarande ”helt öppet”, som Disciplinnämndens vice ordförande Staffan Anderberg uttrycker saken.

Under utredningens gång har Disciplinnämnden fått utstå kritik, inte minst efter att TV4 Sport och fotbollskanalen visade att flera centralgestalter inte ens hörts om sin syn på, eller inblandning i, de uppmärksammade spelaraffärer som granskats. Men Lars-Åke Lagrell vill inte rikta kritik mot Disciplinnämnden.

ANNONS

- Nej, de är fristående från oss på fotbollförbundet och vi ska inte ha några synpunkter på deras arbete, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur tolkar du dagens beslut i besvärsnämnden?
- För mig innebär det att man får göra om den del där man borde ha samrått med FIFA. Om det sedan gynnar Oliver Cabrera eller inte, det kan jag inte bedöma. Men ärendet är inte avgjort, utan det bollas tillbaka till Disciplinnämnden för att de ska komplettera om de missat något från början.

Vad säger du om att de får tillbaka en utredning de jobbat med i mer än ett halvår?
- Det är som sagt inte jag som ska kommentera disciplinnämndens arbete. De redovisar mot årsmötet, precis som vi gör. Sedan är det upp till årsmötet om de vill ställa den sortens frågor; Om Disciplinnämnden inte borde ha förutsett detta, vilka skyldigheter de har inför FIFA.

ANNONS

Hur ser förtroendet för Disciplinnämnden ut efter alla turer som varit?
- Fotbollförbundet ska ju hålla sig på ett visst avstående från dem eftersom de är fristående. Så länge Disciplinnämnden är utsedd av årsmötet har vi också förtroende för dem. Jag är inte säker på att årsmötet brister i förtroende för det här heller. Har Disciplinnämnden missat något får de naturligtvis göra om, precis som i alla andra sammanhang.

Publicerad 2010-12-28 kl 21:11
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto