POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Trots gratis kan Jonsson och Mutumba vara för dyra för AIK

Markus Jonsson och Martin Mutumba har öppnat för AIK. Men kan vara för dyra för AIK.
- Även om de är gratis så ska man driva dem i form av lön, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Igår avslöjade fotbollskanalen.se att Markus Jonsson kommer lämna sin grekiska klubb Panionos. Där öppnade Jonsson för en återkomst i AIK, och därmed har både Mr 100% och Videotons bänkade svensk, Martin Mutumba gått ut och sagt att de kan tänka sig att återvända till AIK. Men trots att spelarna kan komma gratis, kan de vara för dyra för AIK:s ansträngda ekonomi.

- Det är klart att vi är intresserade av alla bra fotbollsspelare utanför Sverige och i Sverige, men samtidigt har vi en ekonomisk situation som vi måste ta hänsyn till och ansvar för. Vilket innebär att vi måste värdera varenda krona i vår verksamhet, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till fotbollskanalen.se och fortsätter:

- Även om spelare är gratis i transfers så ska man driva dem i form av lön. Där måste vi ha en total bild och en balans över hela truppen för att avgöra.

Förra säsongen spelade AIK Europacup-spel förutom allsvenskan och svenska cupen. Men i år är det bara fokus på de två sistnämnda. Något som inte kräver en lika stor trupp.

- Sportsligt är läget inte ansträngt, men ekonomisk är den ansträngd. I fjol hade vi en större trupp än den vi kommer att ha 2011. Eftersom vi spelade Europacup-spel förra säsongen ville vi ha en större trupp, men det gör vi inte den här säsongen och med det kommer vi kunna ha en mindre trupp.

Kan en övergång kring Markus Jonsson och Martin Mutumba bli aktuell?
- Det är inte uteslutet. Vi har en ständig kontakt med spelare och beskedet om att Jonsson lämnar Panionos kom inte som någon större överraskning för mig, men därmed inte sagt att vi kommer värva honom. Vi måste helt enkelt värdera och göra saker i rätt ordning utifrån vårt ekonomiska läge, säger Andersson och fortsätter:

- Det kommer däremot inte bli några större utsvävningar utifrån det ekonomiska läget. Det kan vi slå fast.

Publicerad 2011-01-14 kl 16:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå