Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Tufft för AIK att klara sig kvar"

Fyra omgångar kvar att spela och regerande mästarna är på kvalplats. Canal+ expert Pelle Blohm tror att AIK får det kämpigt att hänga kvar.

- Lyckas man inte vinna mot Gefle i omstarten har jag svårt att se hur man mentalt ska lyckas klara av det efter det. Det positiva är dock att man har ödet i egna händer och att Gefle har haft en usel form och det är något av en måste-match, säger Blohm till FotbollDirekt.se.

Alex Miller skulle rycka upp AIK var det tänkt både spelmässigt och tabellmässigt. Det började också bra med en imponerande seger mot Malmö FF hemma på Råsunda.
Men därefter är det inte mycket som har stämt för Solna-klubben.
Sju förluster på de senaste åtta matcherna och dessutom har laget spelat fyra raka matcher i hemmaborgen Råsunda utan seger - samtliga fyra har slutat med uddamålsförluster.

- Det kommer bli tufft för AIK. Mycket går emot dem överhuvudtaget just nu. Även om de spelar bra som mot Helsingborg så förlorar dem ändå.

- Och det Känns som om det är en svår situation framför laget efter uppehållet. Lagen framför har dragit ifrån och det finns inte många räddningsplankor kvar heller.

Att britten Alex Miller skulle röra om i den allsvenska ankdammen var förväntat. Det kunde blivit en enorm succé men i stället har det blivit ett fiasko.

- Han fick en bra kort bra effekt när han kom. Nu är inte jag med på träningarna och vet inte vad han jobbar på under dessa men när man tittar på matcherna - så är det inget nytt som händer jämfört med innan. Det finns inget anfallsspel - det finns inget försvarsspel. Bara en röra på mitten.  

- Hans persondrag att vara sur mot allt och alla och arrogant mot de flesta gör att det hela känns som om det är ett gammalmodigt ledarskap som han står för.

AIK tappade många spelare inför säsongen - allt för många för att det skulle kunna bli en ny succé.
- AIK har förlorat hela lagets själ med så många tappade spelare som Obolo, Hooiveld, Ortiz, Djordjic, Örlund och Mutumba. Inte så konstigt att det har gått tungt. Ser man till helheten så är det den som har havererat.

Men Pelle Blohm ser ändå en ljusning hos AIK i allt mörker och jämför med värsta rivalen Djurgården som fått ett rejält uppsving denna säsong.
- Klarar AIK sig kvar kan det bli en uppryckning till nästa säsong. Men då gäller det att de börjar om ordentligt - gör en satsning på låt säga tre år. Se på Djurgården som kvalade förra säsongen men som nu är på övre halvan av tabellen. Jag tror AIK kan göra samma resa med rätt förutsättningar.

Publicerad 2010-10-04 kl 13:35
Annons
Annons
Annons