POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
47v

Tungt besked för Ishizaki - beräknas missa en månad

Foto: Bildbyrån.

Genrepet slutade på sämsta tänkbara vis.
Stefan Ishizaki missar nu en månad på grund av en ledbandsskada i foten.
Det bekräftar lagläkaren Matilda Lundblad för Borås Tidning.

Det var i mötet med Halmstad i lördags, genrepet inför den allsvenska premiären, som oturen var framme för Elfsborgs rutinerade mittfältare Stefan Ishizaki. Enligt Borås tidning fastnade Ishizaki med foten i gräset, varpå det ”small till”.

- Jag sträckte mig och hamnade på tå, och fick foten under mig när jag föll. Jag kan stödja lite på foten, så troligtvis går det att utesluta benbrott, men det finns ju massa annan skit, sa Ishizaki till tidningen efteråt.

Nu berättar lagets läkare, Matilda Lundblad, att man konstaterat en ledbandsskada i foten, vilket i sin tur innebär en frånvaro på runt en månad.

- Vi beräknar att han ska kunna vara tillbaka om cirka fyra veckor. Ledbandet kommer läka av sig självt, men med hjälp av en ortos som begränsar rörligheten till en början. En ortos är ett stöd, eller en ”stövel”, för att förbättra läkeprocessen, säger Lundblad till tidningen.

Även Robert Gojani skadade foten mot Halmstad men i hans fall rör det sig inte om någon allvarligare skada och enligt Lundblad är han tillbaka inom de kommande dagarna.

Elfsborg inleder säsongen mot Hammarby på hemmaplan, måndagen den 1 april.

Publicerad 2019-03-27 kl 10:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå