Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tungt besked för Ishizaki - beräknas missa en månad

Allsvenskan

Genrepet slutade på sämsta tänkbara vis.
Stefan Ishizaki missar nu en månad på grund av en ledbandsskada i foten.
Det bekräftar lagläkaren Matilda Lundblad för Borås Tidning.

Foto: Bildbyrån.

Det var i mötet med Halmstad i lördags, genrepet inför den allsvenska premiären, som oturen var framme för Elfsborgs rutinerade mittfältare Stefan Ishizaki. Enligt Borås tidning fastnade Ishizaki med foten i gräset, varpå det ”small till”.

- Jag sträckte mig och hamnade på tå, och fick foten under mig när jag föll. Jag kan stödja lite på foten, så troligtvis går det att utesluta benbrott, men det finns ju massa annan skit, sa Ishizaki till tidningen efteråt.

Nu berättar lagets läkare, Matilda Lundblad, att man konstaterat en ledbandsskada i foten, vilket i sin tur innebär en frånvaro på runt en månad.

ANNONS

- Vi beräknar att han ska kunna vara tillbaka om cirka fyra veckor. Ledbandet kommer läka av sig självt, men med hjälp av en ortos som begränsar rörligheten till en början. En ortos är ett stöd, eller en ”stövel”, för att förbättra läkeprocessen, säger Lundblad till tidningen.

Även Robert Gojani skadade foten mot Halmstad men i hans fall rör det sig inte om någon allvarligare skada och enligt Lundblad är han tillbaka inom de kommande dagarna.

Elfsborg inleder säsongen mot Hammarby på hemmaplan, måndagen den 1 april.

Publicerad 2019-03-27 kl 10:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto