Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tungt för Göteborg - Dyrestam skadad

Mikael Dyrestam kan ha dragit upp sin skada i baksidan av låret.
- Det kan ha med hans tidigare korsbandsskada att göra, säger sjukgymnast Fredrik Larsson till fotbollskanalen.se.

IFK Göteborgs skadedrabbade vänsterback Mikael Dyrestam fick kliva av plan strax före paus i tisdagens U21-match mot Elfsborg och lär missa helgens allsvenska premiär. Risken finns att han dragit upp sin tidigare skada i baksidan av högra låret - som i sin tur har koppling till den korsbandsskada som höll honom borta från hela säsongen 2010.

Dyrestam har haft problem med baksidan redan tidigare under försäsongen. IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson berättar att det kan ha samband med den korsbandskada som stoppade vänsterbacken från allsvenskt spel för två år sedan.

- Det är bara spekulationer men besvären kan komma därifrån, säger Larsson till fotbollskanalen.se. När läkarna opererade Dyrestam så plockade man helt enkelt bort en sena från låret för att laga ihop korsbandet.

Om det är vad som besvärar Dyrestam så kan han förhoppningsvis dra nytta av att hans förra lagkamrat Adam Johansson hade liknande problem ifjol - efter sin korsbandsskada.

- Han (Dyrestam) röntgas de närmaste dagarna. Då vet vi mer. Det gäller att vila i ett par veckor och sedan får man spela med smärta ett tag. Adam (Johansson) hade besvär i sex veckor men spelade med smärtan, säger Larsson.

Matchen vann Elfsborgs U21-lag med 2-0.

Publicerad 2012-03-28 kl 00:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons