POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: 08-klubbarnas krafttag mot fyllan: "Måste rannsaka oss"

Foto: TV4/Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Inför den allsvenska premiären tar AIK, Djurgården och Hammarby ett gemensamt krafttag mot fyllan på sina arenor.
Klubbarna vill vara utan kraftigt berusade människor.
- Vi måste få till en attitydförändring , säger Djurgårdens vd Henrik Berggren till TV4 Nyhetsmorgon.

För några år sedan inledde AIK, Djurgården och Hammarby ett gemensamt arbete runt alkohol på sina fotbollsmatcher. 2015 genomförde man en undersökning som visade att 10 procent av besökarna på deras arenor är kraftigt berusade (personer som har runt 1,0 i promillehalt).

Klubbarna samarbetar med organisationen IQ, som arbetar för ett samhälle med ett smartare förhållningssätt till alkohol och nu släpper videoklipp där man överfört olika situationer som kan uppstå på en fotbollsläktare på grund av fylla till andra miljöer, till exempel en biosalong eller en lektionssal.

- Vi hoppas att det här får människor att reflektera över hur det det ibland kan se ut på en fotbollsläktare, och hur bisarrt det blir om man sätter den situationen i ett annat sammanhang, säger IQ:s vd Juan-Pablo Roa till TV4 Nyhetsmorgon.

Klubbarna har inget emot att folk dricker alkohol i samband med deras evenemang, men det är just den kraftiga berusningen som man vill få bort.

- Vi måste få till en attitydförändring. Vi ska inte ha något förbud mot alkohol för folk ska kunna ta en öl eller två innan man går på fotboll, men det handlar om att minska den kraftiga berusningen. Den kan ställa till problem och göra att andra känner obehag, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Framöver kan klubbarna nu komma att stoppa kraftigt berusade människor vid insläppen till sin arena.

- Vi måste rannsaka oss själva. Vi måste bli skarpare i våra entréer och i serveringen inne på arenan. Det här är ett långsiktigt jobb, jag hoppas vi lyckas över tid, säger Henrik Berggren.

Se när Roa och Berggren gästade TV4 Nyhetsmorgon i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-30 kl 09:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå