TV: AFC fortsatt utan seger – kvar under strecket

AFC Eskilstuna får fortsätta att jaga sina historiska första seger i allsvenskan. Dagens hemmamatch mot Halmstad var ett riktigt sömnpiller och slutade 0-0.
- En okej insats. Hade gärna tagit en seger såklart, säger AFC-backen Daniel Björnkvist.

Under den första halvleken mellan de båda nykomlingarna skapades i princip bara en målchans. Det var Nikolai Alho som prickade stolpen med en frispark långt utifrån.

Både tempot och spelkvaliteten var låg, trots att matchen spelades på konstgräs i Eskilstuna.

Det mest intressanta utöver stolpskottet, var att HBK-backen Jesper Westerberg tvingades kliva av på grund av skada på baksida lår.

- Vi gör en sisodär första halvlek. Lite tafatt spel. Det kändes som att de hade scoutat oss lite, bland annat hur vi gör i uppspelsmomenten, säger AFC-backen Daniel Björnkvist.

I Inledningen på den andra halvleken ökade AFC tempot och tog över spelet. Jämfört med den första halvleken var tempot en stor skillnad. Främst från AFC:s sida.

Efter dryga timmen var Mohamed Buya Turay ytterst nära att ge AFC ledningen. Anfallaren rann igenom Halmstads försvar, men avslutet reflexräddades av Halmstads målvakt Isak Pettersson.

Båda lagen gick för segern, men skärpan i den sista tredjedelen saknades. Det syntes framför allt vid matchens sista chans. Halmstad flyttade upp laget för ett segermål, men Sead Haksabanovics frispark gick högt över alla spelare.

- Jag är nöjd med spelet sett till att det var en bortamatch. Jag är väldigt nöjd med första halvlek. Lite sämre i andra, men jag är ganska nöjd med den också, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Lagens startelvor:

AFC: Erlandsson - Björnkvist, Öhman, Michel, Tsiskaridze - Piermayr, Rashkaj, Frimpong, Meade - Matic, Turay.

HBK: Pettersson - Westerberg, Liverstam, Johansson, Bengtsson - Alho, Mathisen, Pekalski, Haksabanovic - Ruud Tveter, Gudmundsson.

Se höjpunkterna från matchen i spelaren ovan.

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-23 kl 19:33

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.