TV: ÅFF föll när veteranerna tog farväl: "Känns tomt"

Tre Åtvidabergsveteraner tog avsked av hemmapubliken i måndagens match mot Örebro.
Och de bjöd farväl med ännu en förlust — 2—3 mot allsvenskans formstarkaste lag.
- Mycket känslor, jag är väldigt tom, sade försvararen Daniel Hallingström till C More efter sin sista match på Kopparvallen.

Alla fotbollssagor har inte lyckliga slut. Fråga bara mittfältaren Kristian Bergström, allsvenskans äldsta målskytt genom tiderna med sina 41 år, målvaktsveteranen Henrik Gustavsson, 39, och försvarskämpen Daniel Hallingström, 34.

Samtliga debuterade i Åtvidaberg redan på 1990-talet och har varit med om både upp- och nedflyttningar i det anrika östgötalaget.

På måndagskvällen var det dags för trions avskedsföreställning på Kopparvallen. Nedflyttningen var redan ett faktum, men hoppet om att avsluta med seger levde. Särskilt som Bergström fick fram bollen till Simon Skrabb som avlossade vänsterkanonen och utjämnade till 1—1 i 22:a minuten.

"Bjuder på första"
Men Örebro, allsvenskans formstarkaste lag under hösten med sex segrar och två oavgjorda på de åtta senaste matcherna, ville annorlunda.

Bortalagets Karl Holmberg stod för sin andra målpassning fram till Daniel Gustavssons 2—1. Och strax före halvtid gjorde Erik Moberg 3—1, framspelad av 1—0-skytten Astrit Ajdarevic.

- Vi bjuder på deras första mål när vi tappar boll på egen planhalva och de känns väldigt farliga när de får ställa om mot oss, sade Kristian Bergström i halvtid.

- Vi får försöka komma lite mer bakom Örebros backlinje, sade Bergström om taktiken i andra halvlek.

Hemmalaget ökade trycket efter halvtid. John Owoeri reducerade till 2—3 på straff och hade en boll i stolpen, men någon utjämning blev det inte. På årets 29 allsvenska matcher har Åtvidaberg mäktat med blott två segrar och sammanlagt 15 poäng.

- Vi började rätt så bra och hade rätt så bra koll. Men så tar de ledningen och vi blottar oss och släpper in lite billiga mål, sade Hallingström.

Nionde för Örebro
Nästa år väntar spel i superettan igen för brukslaget, som i år gjorde sin fjärde allsvenska säsong sedan laget vann superettan 2011.

Desto muntrare var det i Örebro där tränaren Alexander Axén gladdes åt att den förlustfria sviten förlängdes till nio matcher. Axéns enda irritationsmoment var den bristande effektiviteten i andra halvlek.

- De ska få sig en skopa. Att göra noll mål på alla de här chanserna är inte godkänt.

Så startar lagen:

Åtvidaberg: Gustavsson - Ramhorn, da Silva, Hallingström, Nordenberg - Hovda, Ahmed, Skrabb, Albornoz, Bergström - Owoeri.

Örebro: Rinne - Björnqvist, Moberg, Sigurbjörnsson, Valgardsson - Gustavsson, Åhman Persson, Gerzic, Broberg - Holmberg, Ajdarevic.