TV: AIK tog sjätte raka - Bangura segerskytt

AIK hemmabesegrade Kalmar FF med 2-1. Nu är laget bara fyra poäng efter serieledande Helsingborg.
-Det är fantastiskt att få vinna den sjätte raka matchen, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

Som så många gånger tidigare i år låg Teteh och Mohamed Bangura bakom AIK:s seger. Efter bara tre minuter klackade den förstnämnde fram bollen till en fristående Robert Åhman Persson som tryckte upp 1-0 i nättaket. Och efter 35 minuter ökade Mohamed Bangura på ledningen efter en hård och välplacerad frispark.

Nu har AIK:s anfallsduo från Sierra Leone gjort 21 av lagets 30 mål.

-Jag ska egentligen inte ta hand om våra frisparkar. Men, jag hade en bra känsla och därför frågade jag Robert Åhman Persson om jag fick skjuta. Det var ett snyggt mål, säger Mohamed Bangura.

Jagade kvittering

Tack vare ett bra målvaktsspel av Ivan Turina dröjde det till den 80:e minuten innan bortalaget reducerade. Kvicke Daniel Sobralense fick bollen mellan AIK:s backlinje och mittfält. Brassen avancerade mot straffområdet innan han drog iväg ett skott som smet in vid Turinas ena stolpe.

De sista tio minuterna jagade Kalmar FF en kvittering, men AIK visade defensiv styrka och vann med 2-1.

-Vi får kämpa efter 2-1 för att hålla ut, säger Andreas Alm som var på ett strålande humör efter slutsignalen.

-Det är fantastiskt att få vinna den sjätte raka matchen, säger han.

Klubbar bevakade Banguras

Nu är tabelltrean AIK bara fyra poäng efter serieledaren Helsingborg som har sålt Alexander Gerndt och Marcus Nilsson. Men om man ska tro Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström så kan AIK glömma SM-guldet.

-Elfsborg och Helsingborg är bättre. Det pratas ju så mycket om Banguras och jag tror att de lever jävligt mycket på de två. Och vad händer där (nu när transferfönstret öppnar), säger han.

På Råsunda kryllade det av scouter från europeiska storklubbar och frågan är hur länge AIK får behålla sin fruktade anfallsduo.

-Det är klart att man vill spela i en stor liga, säger Teteh Bangura som får medhåll av Mohamed:

-Det kanske är bra om något händer, men samtidigt trivs jag bra i AIK.