TV: AIK vände när Goitom byttes in - Alm får glädjefnatt på övertid

AIK kom till match med skalpen mot CSKA Moskva i benen.
Det syntes.
Det dröjde till mitten av andra halvlek innan AIK vaknade till liv, kvitterade och vände matchen mot Helsingborg, som slutade 2-1.

AIK jagar guld och två hemvändare är med i truppen mot Helsingborg. Mohammed Bangura spelar från start medan Henok Goitom började på bänken. Det var Goitom som låg bakom kvitteringen till 1-1 efter 75 minuter då han först nickade i ribban och martin Lorentzon slog in bollen från nära håll.

Gästerna borde dock ha haft 2-0. Efter 28 minuter såg det ut som David Accam hade slagit in 2-0 efter att ha rundat Turina men Per Karlsson slog bort bollen vid mållinjen. På reprisen ser det dock ut som hela bollen är i mål.

HIf tog ledningen efter ett snyggt mål av förvärvet från Östersund - David Accam. Han sprang ifrån Niklas Backman och lyfte bollen över Ivan Turina.

Efter kvitteringesmålet sänkte Gashi bangura i straffområdet men domare JOhannesson friade till AIK:arnas förtret. Det gick dock öve i 90:e minuten då Celso Borges skott touchade en spelare och ställde Pär Hansson som var chanslös. Vändningen var fullbordad och AIK tog tre tunga poäng i guldstriden.