Ett hav av rosor prydde baksidan av det som en gång var Ivan Turinas mål.

Fotbollsvärlden tog ett varmt och värdigt farväl av den bortgångne målvakten.

– Han var som en bror, hälsade Luka Modric via storbildsskärmen på Friends.

Det var så väldigt mycket mer än AIK mot IFK Göteborg i allsvenskans sjunde omgång den här klara och vackra kvällen i maj.

Så mycket mer än AIK:s första allsvenska hemmaseger i år, så mycket mer än första allsvenska segern - 3-1 (1-1) - på Friends efter flytten från Råsunda.

Mest av allt var det en kväll ägnad ett känslosamt farväl till en målvakt, en make, en far, en vän som hastigt gick bort i torsdags, 32 år gammal.

Överallt syntes supportrar klädda i tröjor med "Turina" och "27" på ryggen. En banderoll, lika bred som planen, rullades ut med texten:

"Ivan Turina för alltid en hjälte bland oss".

"Min vän och broder"

Ett gigantiskt tifo restes medan spelarna i båda lagen samlades framför AIK-klacken, med armarna om varandra och med sänkta huvuden under den tysta minuten.

I halvtid framförde storspelare som Zlatan Ibrahimovic, Luka Modric, Eduardo Da Silva och Mario Mandzukic sina kondoleanser till Turinas familj. De uppmanade också att hedra hans minne och familj med att komma på minnesmatchen mot Dinamo Zagreb.

– Ivan var min vän och broder och han hade det största hjärtat i världen. Snälla, kom till matchen mot Dinamo, uppmanade Modric.

När matchen väl kom i gång, tryckte AIK gasen i botten direkt. Och vad hände? På en dryg minut blåste domaren Stefan Johannesson för två straffar för AIK - som brände båda.

John Alvbåge gick först rätt på Henok Goitoms allt för obestämda sedan Goitom dragits ned av mittbacken Mattias Bjärsmyr.

Varpå Johannesson såg en hands på David Moberg-Karlsson. Daniel Majstorovic tog resolut bollen för att visa hur jobbet görs - och slog bollen stenhårt i ribban.

Borges läckra volley

Majstorovic blev en riktig olycksgubbe. Fem minuter senare slet han tag i Moberg-Karlsson och Johannesson delade ut straff nummer tre. Philip Haglund gjorde vad han skulle.

När minnet av Turina hedrades i 27:e minuten hade IFK Göteborg 1—0 utan att ha presterat en enda riktigt vettig målchans.

Den sportsliga orättvisan skulle inte vara länge.

Kennedy Igboananikes kvittering fyra minuter senare var fullt logisk. Martin Kayongo-Mutumba kom loss på vänsterkanten, spelade snett inåt bakåt och där kom den i vintras ratade djurgårdaren och tryckte till med vänsterfoten.

På tal om att trycka till... Celso Borges vänstervolley på Nabil Bahouis gick inte av för hackor, men viktigare för AIK; den gick via Alvbåges arm in till 2-1 i 49:e minuten.

Alvbåge hade näven även på Mutumbas häxpipa till vänsterskott i 80:e minuten, men bollen seglade in till 3-1 och Mutumba gick ned på knä och gjorde korstecknet.

AIK: Stamatopoulos - Lorentzson, Majstorovic, Karlsson, Johansson - Bahoui, Danielsson, Borges,  Mutumba - Igboananike, Goitom

IFK Göteborg: Alvbåge - Johansson, Bjärsmyr, Waehler, Dyrestam - Gerzic, Haglund, Johansson, Larsson - Moberg Karlsson, Hysén