Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Äntligen seger för Halmstad - här bli Barny hjälte

Allsvenskan

Efter sju sorger och åtta bedrövelser lyckades Halmstad äntligen vinna en fotbollsmatch igen. Stort matchhjälte i måstematchen blev Junes Barny.
– Det var längesen man sov bra så det är jätteskönt, säger Barny till Fotbollskanalen.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser lyckades Halmstad äntligen vinna en fotbollsmatch igen. Stort matchhjälte i måstematchen blev Junes Barny.
– Det var längesen man sov bra så det är jätteskönt, säger Barny till fotbollskanalen.

Nästjumbon Halmstad stod på endast fem poäng efter elva matcher inför onsdagskvällens drabbning med Sundsvall som ligger precis ovanför strecket. Lite av en måstematch för Halmstad som hade chansen att knappa in.

Det lyckades Janne Jönssons lag med och tog första segern på sju försök och är nu bara tre poäng efter Sundsvall som ligger på säker mark, till kvalplatsen som Örebro har skiljer det nu endast två poäng.

ANNONS

– Poängmässigt är det bra, sen om jag ska ta med något mer så håller vi nollan men spelmässigt är vi inte så bra. Sundsvall skapar väl inte någon hundraprocentig målchans men spelmässigt har vi varit bättre i de tre senaste matcherna, säger Janne Jönsson till fotbollskanalen.

Matchhjälte för Halmstad blev Junes Barny som klev fram när James Keene var avstängd. Barny hämtades från Ängelholm inför säsongen tryckte in sitt tredje mål för säsongen.

Segern var inte bara första på sju försök för Halmstad utan lagets blott andra seger på tolv matcher, första segern kom mot Elfsborg i omgång fem.
– Det har varit några hemska matcher senast för oss, inte insatsen utan poängmässigt. Vi har gjort bra matcher men inte fått med oss poängen. Idag gör vi ingen bra match, det är Sundsvall som styr och ställer lite, men vi gör mål och de åker hem utan poäng, säger Barny.

ANNONS

Kommer ni börja spela lite mer defensivt nu?
– Det vill jag inte säga, vi måste göra en bra match om det ska räcka borta mot Örebro. Alla matcher lever sitt eget liv men just idag så tar jag gärna att vi gör en sämre match men ändå tar tre poäng.

Skönt att lägga sig ikväll med tre poäng?
– Haha! Ja, det blir det verkligen. Det var längesen man sov bra och nu ska vi njuta av det här men inte låta det stiga oss åt huvudet. Vi har Örebro kvar innan uppehållet och vill avsluta så bra vi kan, säger Barny.

I nästa omgång, den sista innan uppehållet möter Halmstad ett annat bottenlag, nämligen Örebro, något som på nytt blir en måstematch för hallänningarna.
– Det blir en ny viktig match, sömnen blir lite lättare efter det här men jag kanske ligger och bekymrar mig över spelet istället men det känns bra att killarna får betalt för det jobb de gör, det hjälper återhämtningen, säger Jönsson.

ANNONS

Simon Silverholt fick hoppa in istället för Kwame Karikari i den andra halvleken och var inblandad i målet, en kvart efter inhoppet tvingades han dock byta igen.
– Det är lårets framsida, han avstod ju matchen mot Hammarby på grund av det men har tränat för fullt så det var ingen chansning från vår sida, säger Jönsson.

Missar han matchen mot Örebro?
– Kanske, vi får göra en bedömning på det.

Publicerad 2015-06-03 kl 22:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto