TV: Årets galnaste match (?) när Djurgården vann med 5-3

En otrolig start, en galen match

Djurgården vann en kaostillställning på Nya Parken.

– Det var länge sedan jag var med om de här siffrorna, säger Dif-tränaren Pelle Olsson.

Mittenstriden mellan Norrköping och Djurgården hade knappt börjat när första målet kom: "Peking" chockade direkt med ett ledningsmål efter bara 10 sekunder.Sju minuter senare hade Djurgården vänt via anfallsduon Erton Fejzullahu och Amadou Jawo.

Galet, men det blev än värre. Efter att Haris Radetinac - matchens huvudperson på många sätt - utökat ledningen för blåränderna skulle man tappa allt på bara någon minut. Emir Kujovic slog till med sitt första allsvenska mål på fyra år, "Totte" Nyman satte den tunga kvitteringen.

Där och då kunde Djurgården ha sjunkit ihop. Istället hann Stefan Karlsson precis slå ett inlägg som letade sig fram till Fejzullahu, som än en gång hittade nätet. Haris Radetinac spelade sedan vackert fram inhoppande Aleksandar Prijovic till 5-3.

Där tog det stopp och årets kanske galnaste allsvenska match var över.

–Den kunde gått hur som helst, men släpper man in fem mål är det inte ofta man vinner, säger Norrköpings tränare Jan Andersson till C More.

Norrköping: Mitov-Nilsson - Skagestad, Falk Olander, Boo Wiklander, Meneses Barrantes - Traustason, Johansson, Lawan, Telo - Nyman, Kujovic

Djurgården: Höie - Karlsson,Bergström, Andriuskevicius, Arvidsson - Radetinac, Faltsetas, Chibsah, Simon Tibbling - Fejzullahu, Jawo

Publicerad 2014-07-14 kl 22:21