TV: Badji stor hjälte för Djurgården - avgjorde på stopptid

Djurgården hade chansen att ta in på topptrion AIK, Hammarby och Norrköping och såg länge ut att misslyckas.
Men på stopptid klev anfallaren Aliou Badji fram och satte dit 2-1 mot Häcken.
- Det var ett väldigt viktigt mål, säger anfallaren till C More efter matchen.

Se höjdpunkterna från Djurgården-Häcken i spelaren.

Efter VM-uppehållet är Djurgården obesegrade i allsvenskan och under söndagen hade laget chans att knappa in på topptrion AIK. Hammarby och Norrköping. I Difs startelva gjorde mittbacken Erik Johansson startdebut när han bildade mittlås tillsammans med Jonas Olsson, som var avstängd senast mot Kalmar.

I Häcken tog hemvändaren Alexander Jeremejeff direkt plats från start när han bildade anfallstrio tillsammans med Mervan Celik och Paulinho.

Hemmalaget Djurgården inledde matchen bäst och skapade ett par farligheter på fasta situationer. Bland annat var Jonas Olsson nära att ge laget ledningen, men hans nick smet över Häcken-målvakten Peter Abrahamssons ribba.

Istället för hemmaledning var det Häcken som inledde målskyttet. Efter en misslyckad utspark från Andreas Isaksson snappade Paulinho upp bollen och testade avslut från strax utanför straffområdet. Skottet satt distinkt till höger om Isaksson och 1-0 till bortalaget.

Häcken hade bollen mest, men hemmalaget var något hetare chansmässigt. Efter att Dzenis Kozica träffat ribban efter dryga halvtimmen kom kvitteringen ett par minuter senare. Efter en hörna hamnade bollen framför Haris Radetinac fötter. Han spelade vidare till Jacob Une Larsson som i straffområdet kunde placera bollen i bortre krysset, otagbart för Abrahamsson.

- Det är en hörna och Haris passar till mig. Jag försöker bara lägga den i bortre och den sitter fint, sa Une Larsson till C More i pausvilan.

- Jag tycker vi är sådär och får inte igång något riktigt spel. Vi har mycket mer att ge än såhär. Vi måste etablera ett längre anfallsspel på deras planhalva. Det blir lite mycket försvarsspel, fortsatte han.

Andra halvlek bjöd inte på lika mycket chanser som den första även om både Jonathan Ring och Kerim Mrabti hade ett bra avslut vardera. Just Mrabti var också den som fick andra halvleks vassaste chans.

Med dryga fem minuter kvar av matchen fick han bollen i djupled men Abrahamsson kom ut fint och kunde stöta ut bollen till en resultatlös hörna.

Mrabtis chans blev dock inte den sista. På stopptid blev nämligen anfallaren Aliou Badji i hemmalaget stor matchhjälte när han satte dit matchavgörande 2-1 till Djurgården som därmed tog hemma alla tre poängen.

Matchhjälten om målet:

- Det känns väldigt bra. Målet kom i sista minuten och det var en väldigt viktig match för mig. Det var ett väldigt viktigt mål.

- Jag var väldigt glad. Det är ett fantastiskt mål att få med två minuter kvar av matchen.

Häckens tränare Andreas Alm var besviken efter förlusten.

- Det är tufft att förlora såhär på slutet. Det är en ganska jämn match och vi får stopp på deras energi och presspel. Vi får släppa toppen och se till att de i botten inte kommer i kapp oss.

Startelvor

Djurgården: Isaksson – Une Larsson, Johansson, Olsson, Augustinsson – Ring, Ulvestad, Walker, Radetinac – Kozica, Mrabti

Häcken: Abrahamsson – Andersson, Lindgren, Hammar, Arkivuo – Friberg, Irandust, Faltsetas – Celik, Jeremejeff, Paulinho

-
-
Publicerad 2018-07-22 kl 16:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.