TV: Bajen utklassat av Norrköping - tappade viktiga poäng i guldstriden

NORRKÖPING. IFK Norrköping krossade Hammarby med 4-1.
Därmed tappade Bajen viktiga poäng i guldstriden.

3:04

Avbryt
Försök igen

När Häcken tappade poäng mot Degerfors hade Hammarby chans att ta in på serieledaren. Men då föll laget ihop i andra halvlek mot IFK Norrköping, och fick inte med sig någon poäng hem till Södermalm.

Den första halvleken var ganska chansfattig. IFK Norrköping fick matchens första chans. Efter elva minuter slog Linus Wahlqvist ett högerinlägg och bollen hamnade i straffområdet. Arnor Traustason fick fritt fram, men sköt tätt utanför.

För Hammarby dröjde det 38 minuter innan man skapade en bra chans. Gustav Ludwigsson hittade Nahir Besara som släppte vidare till Veton Berisha som klippte till strax utanför straffområdet, men bollen smet utanför ena stolpen.

Tre minuter senare fick Bajen ett ännu bättre läge. Norrköpings Anton Eriksson slog ett uppspel rakt på Besara, och kontring till Berisha som avslutade - men räddning av Oscar Jansson och hörna. På hörnan gjorde Bajen 1-0. Nahir Besara slog in den mot första stolpen och Ari Skulason nickade in bollen i eget mål.

Det stod 1-0 i halvtid.

Den andra halvleken var bara fyra minuter gammal när hemmalaget gjorde 1-1. Christoffer Nyman spelade bort Edvin Kurtulus och Jacob Ortmark fick läge och testade skott. Davor Blazevic räddade och på returen var Arnor Traustason på väg fram - men blev fälld av Kurtulus. Straff. Arnor Sigurdsson var hur säker som helst och så var det 1-1.

Efter 72 minuter kom 2-1. Linus Wahlqvist pressade högt och bra och tog bollen av Gustav Ludwigsson, och bollen gick vidare till Jonathan Levi, som med ett fint inspel hittade Traustason som behärskat satte 2-1.

Bara tre minuter efter 2-1 fick Hammarby två jättelägen. Först en bra kombination där Berisha släppte på djupet till Ludwigsson som drog på ett skott. Räddning av Jansson, men bollen blev kvar i straffområdet. Inlägg och nick av Besara i fint läge, men återigen bra räddning av Jansson.

I den 89:e minuten gjorde hemmalaget 3-1. Arnor Sigurdsson hittade fint fram till Nyman som satte bollen i mål.

Inte nog med det. I den 96:e minuten kom även 4-1. Sigurdsson blev nerdragen av Alper Demirol. Sigurdsson tog själv hand om straffen och fastställde slutresultatet till 4-1.

- Det är glädje och lättnad, sa Christoffer Nyman till Discovery+ efter matchen när han satte ord på sina känslor.

Norrköping: Jansson - Wahlqvist, Lund, Eriksson, Eid - Levi, Ortmark, Skulason, Sigurdsson, Traustason - Nyman.

Hammarby: Blazevic - Sandberg, Fenger, Kurtulus, Jeahze - Besara, Bojanic, Andersen - Ludwigson, Berisha, Saidi.