Gais mötte grabbarna från Hisingen och vann med 1—0 (1—0).
- Beachvolleyboll, tyckte Häckens tränare tränare Peter Gerhardsson.
- Konstig match, sade Gaiskollegan Alexander Axén.
Fast det var ju kul att vinna.

Bägge var rätt hårda i sina omdömen. Så illa var det inte. Båda lagen satsade framåt, det var full rulle åtminstone efter paus.

- I första halvlek var vi för passiva i försvaret. Och för passiva i passningsspelet, summerade Gerhardsson. Och passningarna....i axelhöjd eller brösthöjd.

- Var det beachvolleyboll vi höll på med?

Axén hörde heller inte till första halvleks beundrare.

- Konstig match, summerade han. Det var ingen fart, inga närkamper. Vi kom liksom inte igång.

Efter paus blev det bättre.

Och tre poäng är alltid välkommet.

- Jag är jättenöjd med segern. Speciellt efter den konstiga matchen mot Örebro senast, sade Gerhardsson.

Gais kom utan Alvaro Santos men med Eric Bassombeng och Razak Omotoyossi som rusade på bollar från Wanderson do Carmo.

Det var Bassombeng som fick göra segermålet, på målvaktsretur efter nick från Omotoyossi. Häcken-målvakten Christoffer Källqvist lyckades krafsa undan nicken, men var helt borta när Bassombeng slog till på returen.

Häcken hade två farliga nicklägen från Mathias Ranegie, men utan att få mål.

Gaisarna var täta på Ranegie och störde honom så att att han inte kunde styra bollen som han ville.

Häcken, som spelade bra mot Malmö senast (1—1), hade det nu jobbigare. Gerhardsson ville inte skylla på eventuella formsvackor eller annat.

- Vi presterade dåligt, konstaterade han.

Det hade kanske heller inte behövts så mycket för att matchen skulle ha gått Häckens väg. Rent siffermässigt var allt jämnt.

51—41 i bollinnehav för Häcken, 11—11 i avslut, men viktigast av allt: 1—0 i mål för Gais. De var de enda siffrorna som betydde något.

Publicerad 2011-05-26 kl 23:21