Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Bertilssons show avgjorde för Gefle mot Falkenberg

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Gefles anfallsstjärnor satt på läktaren. Då sänkte Johan Bertilsson gästande Falkenberg - i år igen.

- Ja, det är lite konstigt - det är något med Falkenberg. Men formen har varit bra för både mig och laget. Jag hade på känn att det skulle komma ett mål snart, säger 1-0-segerskytten med ett brett leende.

Mittfältskuggen har blivit en mardrömsmotståndare för Hallandslaget. Även om det inte var något han valde att ladda mentalt med.

- Nej, det kan jag inte påstå. Men jag vet ju att jag har gjort mål på Falkenberg förr, både med Degerfors, Jönköping och här med Gefle, konstaterar Bertilsson.

Förra året fick han spela sin första match från start i Gävlelaget mot just Falkenberg när Johan Oremo (skadad även då) och Simon Lundevall (som var avstängd) följde matchen från läktarplats på Strömvallen.

Den gången sköt han, med två mål i andra halvlek, hem tre poäng till Gefle.

Tvåfotsfint
Under lördagen, då vadskadade Johan Oremo och avstängde Dioh Williams såg matchen från sidan på Gavlevallen, var det dags för Johan Bertilsson att bli segerhjälte mot Falkenberg.

Igen.

Men nu räckte det med ett mål, Geflemittfältarens totalt fjärde i år, efter 23 minuter för att säkra segern efter en stark löpning och en tvåfotsfint som ställde Falkenbergsförsvaret:

- Jag brukar köra den ibland, säger Bertilsson med ett skratt.

Skönt när den sitter så klart?
- Ja, det är ingen avancerad fint, men den har funkat bra i många år och jag kommer nog plocka fram den fler gånger.

- Ett bra mål. Han är väldigt vass individuellt, Johan, och drar någon gubbe innan han placerar bollen snyggt i bortre. Det var hög kvalitet på det målet, det får man ge honom, fyller Falkenbergsmålvakten Otto Martler i.

Späckat spelschema
Johan Bertilsson har spelat samtliga matcher från start i år och känns numera given även om han själv inte vill säga det högt.

- Nej, given är man aldrig. Men det är klart att jag tycker jag ska spela, så är det.

Gefle har på grund av ett framflyttat möte med Elfsborg extra tätt med matcher i augusti och frånvaron av skadade skyttekungen Johan Oremo har gett lagledningen ett och annat grått hårstrå.

Men fortsätter mittfältet leverera så här - Anders Bååth stod för segermålet mot Halmstad i måndags (1-0 även då) - finns inte mycket att oroa sig för.

- Vi får sprida ut det lite. Dardan (Mustafa) som startade på topp och (Emil) Bellander som kom in i dag gör en väldigt bra match. Vi har en bra bredd i truppen som blir viktig i höst, säger Bertilsson.

Johan Oremo är dessutom - enligt Gefletränaren Roger Sandberg - på lite snabbare bättringsväg än befarat. Första beskedet var trolig frånvaro augusti ut men Gefles skyttekung närmar sig spel tidigare än så.

- Han röntgas i veckan, vi får se vad det ger, men det ser redan mycket bättre ut än vi väntat oss, säger Sandberg.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

 

Publicerad 2015-08-01 kl 18:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons