TV: Blixtsnabb Orlov skickade ner Halmstad i bottenträsk

Först bröt han måltorkan och skickade in ledningsmålet efter 37 sekunder - sedan gjorde han självmål. Men till sist avgjorde Jakob Orlov mot HBK.

Gefles Jakob Orlov fick också sista ordet när han avgjorde matchen mot Halmstad.

- Han var seg i vändningen, sade Orlov efter att ha sprungit förbi Tomas Zvirgzdauskas och placerat in 2-1-målet.

I den allsvenska premiären mot Syrianska sköt Jakob Orlov in 1-1. Så långt var allt frid och fröjd, Gefleanfallaren såg ut att fortsätta där han slutade i fjol. Med nio allsvenska mål blev han förra säsongen Gefles bäste målskytt, men efter den där Syrianskamatchen tvärstannade plötsligt målskyttet.

Orlov hade tunga matcher bakom sig inför måndagens match mot Halmstad.

Då handlade allt om honom.

Först när han satte det rekordtidiga målet (Gefle har aldrig gjort mål efter 37 sekunder) när han tog emot passningen från Jonas Lantto, höll undan Halmstadsbacken Johnny Lundberg och skickade in ledningsmålet för Gefle.

I fokus igen

Två minuter senare hamnade Orlov åter i fokus. Han tvingades lämna planen och sy några stygn i bakhuvudet efter att ha nickat ihop med Tomas Zvirgzduaskas. När Orlov sedan var tillbaka i spel tio minuter senare var han genast framme. Först prickade han stolpen, sedan tog han sin egen retur som mirakulöst räddades av Nauzet Perez.

Gefle var överlägset Halmstad i första halvlek - därför kom gästernas kvittering som en kalldusch.

Med Orlov i fokus igen

Det var via honom som Raul Ruiz frispark styrdes in och helt plötsligt var det oavgjort.

- Sådant som händer, kommenterade Orlov.

Sista ordet

Sista ordet skulle Jakob Orlov ändå få. Matchvinnarrollen var vikt åt Gefleanfallaren som - återigen från passning från Jonas Lantto — gjorde ett jätteryck förbi Tomas Zvirgzdauskas och kyligt placerade in segermålet i den 73:e minuten.

- Lantto slog en bra passning igen. Backen var seg i vändningen och jag sprang ifrån honom. Men jag är ganska snabb också och målvakten tjuvade så att det blev en lucka till vänster och då var det bara att sätta bollen, sade en nöjd matchvinnare.

Och med elva poäng på sex matcher bäddade han för Gefles bästa inledning i serien sedan laget gick upp i allsvenskan 2004.

Desto dystrare i Halmstad som fortfarande är utan seger den här säsongen.

Publicerad 2011-05-02 kl 20:56