TV: Brassesuccé för Gais - som utklassade Trelleborg

Gais-fansens älskling Wanderson var hemma på Gamla Ullevi igen. Det gav en säker seger med 4—0 över Trelleborg.

Wanderson assisterade till tre mål. Det fjärde gjorde han själv.

-Det var helt fantastiskt att spela i dag. Det var skönt att få spela inför Gais-fansen igen, sade Wanderson efter matchen.

Det klickade direkt mellan Gais nya anfallspar - Wanderson och Alvaro Santos. Med två läckra framspelningar såg hemvändaren Wanderson till att Gais hade ledningen i paus med 2-0. Avslutare båda gångerna var nyförvärvet Alvaro Santos.

Talar samma språk
-Det fungerade mycket bra med Alvaro. Det blir också lättare när vi pratar brasilianska båda två.

-Vi pratade hela matchen om hur vi skulle springa för att ta oss förbi deras backlinje. Vi hade en mycket bra kommunikation.

Helt fri med Viktor Noring i Trelleborgs mål gjorde Santos inga som helst misstag. Första målet var en väl placerad bredsida vid bortre stolpen. Det andra var ett stenhårt skott vid närmsta stolpen.

-Första halvleken var helt fantastisk, sade Wanderson.

Wanderson fortsatte i den andra halvleken att fördela läckra passningar till sina medspelare. I den 59:e minuten var det dags för hans tredje assist - visserligen på hörna från höger denna gången. Bollen nådde Mervan Celik som på halvvolley sköt otagbart förbi Noring.

Sista halvtimmen pressade Trelleborg på med nästan hela laget uppe på Gais planhalva, men Gais backlinje spelade mycket säkert. Dime Jankulovski i målet tvingades inte till många ingripanden. De få gånger han gjorde det var han säkerheten själv.

Inte på topp än
På övertid slog Wanderson in Gais fjärde mål på en frispark.

Matchen mot Trelleborg var Wandersons första på ett bra tag. Den senaste tiden har det bara blivit träning - ändå blev det succé direkt.

-Jag har en bit kvar innan jag är helt på topp. I nu läget är jag väl 80-procentig när det gäller matchformen.

Wanderson och Alvaro Santos fick ordentligt med beröm av tränaren Alexander Axén.

-Det är två mycket duktiga spelare som båda vet vad de ska göra. Jag är inte det minsta överraskad av att det fungerade så bra mellan dem direkt från start.

-Vi kommer att få mycket nytta av dem framöver.

Publicerad 2011-04-09 kl 19:59