På söndagen blev det förlust med 1-2 (0-2) borta mot Malmö FF.

MFF tog chansen att kunna försvara SM-guldet när det drar ihop sig i höst.
Tränaren Rikard Norling var "glad för att vi vann":
-Vi fick två fina mål i första, i andra dog vi helt, sade han.

Med spelare som lagkaptenen Daniel Andersson och Wilton Figueiredo borta fick Norling pröva flera ur det unga kommande gardet.
-Där ligger en del av förklaringen att vi inte höll i 90 minuter, vi fick kämpa för poängen med flera oprövade spelare.

Durmaz målskytt
Nu blev det till slut just det att man inte halkade för mycket efter toppen där Helsingborg ligger stabilt parkerat.
Det blev hemmavinst men MFF imponerade inte. Spelet över hela linjen var av skiftande kvalitet.

Redan efter tre minuter lurade Jimmy Durmaz Norrköpingsförsvaret, en liten kroppsfint och så skruvade han in 1-0 vid Abbas Hassans bortre stolpe.
Skickligt.
Och lika säkert satte Daniel Larsson 2-0 i den 45 minuten. En rush, en kroppsfint, kvicka fötter och ett likadant skott som Durmaz.
Även Larsson var otroligt nöjd med de tre poängen.
Men tänker på rivalen Helsingborgs tätposition, det gör han inte:
-Nej. Jag tänker på att vinna matcher och att vi ska få tillbaka flera spelare, avstängda och skadade, i laget. Vi släppte in ett billigt mål och då fick Norrköping energi. Sånt måste vi undvika.

Behöver rutin
Larsson tänker däremot på kvalet till Champions legaue och tätt med allsvenska omgångar:
-De unga spelarna gör det otroligt bra. Men vi behöver rutinen och få tillbaka rytmen i vårt spel.

IFK Norrköping, som gick bra i våras, har nu sju raka förluster, och bara tre poäng på de senaste tio allsvenska matcherna.
Laget hade tidvis svårt att stänga för Malmö-kontringar.
Norrköping hade svårt att komma till målchanser, trots att Malmös backlinje var nykomponerad. En nick utanför i första halvlek, och ett skott i stolpen en kvart efter MFF:s första mål, var allt. Reduceringsmålet gjorde Imad Khalili på en lång frispark på slutet.
-Vi har fått inkassera ett antal hedersamma förluster, men vi har gott hopp om att reda ut det här, sade assisterande tränaren Stefan Hellberg.